Erdoğan ile Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi 'de bir araya geldi. Putin, doğalgaz konusunda adım atılacağını belirtirken, Erdoğan, tahıl koridorunun önemine dikkat çekti.
Onur Çetinkaya
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 13:19
Erdoğan ile Putin görüştü

Ankara ve Moskova arasında beklenen görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi 'de bir araya geldi.

İki liderin gündeminde Tahıl Koridoru ve Suriye gelişmesi olacak. 

"Doğalgaz konusunda adım atılacak"

İlk olarak söz alan Rus lider Putin, "Türkiye'de yapılan genel seçimlerden sonra ilk kez yüz yüze bir araya geliyoruz. Sizin liderliğiniz ile Rusya Türkiye ilişkilerimizin gelişmesi devam ediyor. 62 milyar dolar seviyeye ulaşan ticaret hacmimiz pozitif bir şekilde gelişiyor. Biz önemli bir ilerleme yaptık. Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması ile ilgili görüşmelerimizi nitelendireceğiz. Yakında doğalgaz ve diğer konularda adım atacağız. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Putin'in ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın gözünün yapılan görüşmede olduğunu vurguladı. 

Erdoğan, "En önemli adım tahıl meselesi konusu. Bugün buradan ne sonuç çıkacak diye dünya da bekliyor. İnanıyorum yapılacak görüşmelerden sonraki basın toplantısında da az gelişmiş Afrika ülkelerine yönelik adım çok önemli olacak. Bir diğer konu da sanayi savunma konusunda attığımız adımlar. Enerji sektöründe özellikle doğalgaz konusunda biz birinci derecede Rusya ile önemli ilişki içerisindeyiz. Bunu daha da geliştireceğimize inanıyorum ". dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2097461/erdogan-ile-putin-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.