Demokrat Partili Salih Uzun'dan TÜİK'e 'dolandırıcılık' tepkisi

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin konuşan Demokrat Partili Salih Uzun, "Milletin malı, memurun parası, emeklinin parası çalınmış oldu. Bu apaçık dolandırıcılıktır. TÜİK eliyle yapıldığı için nitelikli dolandırıcılıktır. Çok ciddi bir meseledir" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
05 Eylül 2023, Salı - 15:17
Demokrat Partili Salih Uzun'dan TÜİK'e 'dolandırıcılık' tepkisi

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Uzun, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Salih Uzun, şu ifadeleri kullandı;

"TÜİK'in ki yüzde 58, ENAG'ın ki yüzde 128 arada 70 puan fark var"

"Son birkaç yıldır ısrarla kendilerine söylendiği halde doğruyu açıklamıyorsunuz. ENAG açıklıyor. ENAG ile aranızda büyük bir fark var diye ısrarla söylendiği halde kulak tıkandı şimdi aylık bazda eşitlendiler hatta TÜİK biraz daha üsteydi ama yıllık bazda TÜİK'in ki yüzde 58, ENAG'ın ki yüzde 128 arada 70 puan fark var. "

"Bu apaçık dolandırıcılıktır"

"TÜİK'in açıkladığı rakam çok önemli. Çünkü, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarına göre emekli, memur maaşları belirleniyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarına göre bankalarda enflasyona endeksli mevduatlar, tahviller vardı. Hepsinde şimdi dolandırıcılık oldu. Milletin malı, memurun parası, emeklinin parası çalınmış oldu. Bu apaçık dolandırıcılıktır. TÜİK eliyle yapıldığı için nitelikli dolandırıcılıktır. Çok ciddi bir meseledir. Türk insanının, öğretmenin, memurun, emeklinin herkesin parası birkaç yıldır çalınmıştır. Sadece doğrusu açıklanmakla iş bitmemiş oluyor."

Ağustosta TÜİK aylık enflasyonu yüzde 9,09 olarak açıklarken ilk kez resmi oranlar aylık bazda ENAG rakamlarını aşmış oldu.

TEKNOFEST açıklaması 

Salih Uzun, bu yıl Ankara'da ilki düzenlenen TEKNOFEST'e ilişkin şunları söyledi;

"Eğer bu TEKNOFEST'i hepimizin malı olan, hepimizin parasıyla yapılan bu işleri  birilerinin Halk ve İlişkiler PR'ı Tayyip Bey'in yahut damadının Halk ve İlişkiler PR haline getirildiysek, o zaman bir dakika deriz. Çünkü benim paramla yapıyorsun. Benim kendi paramla kendi siyaset PR  yapıyorsun, siyasal iletişimini kuruyorsun. Bunu yaptığın andan itibaren işte o zaman oraya, oradaki başarıları ortaklaştıramıyoruz. Oradaki başarılardan hep mutluluk duyamıyoruz. Kendi Halk ve İlişkiler PR faaliyetine dönüştürmüşsün. Senin Halk ve İlişkiler faaliyetini biz millet olarak finans etmek zorunda değiliz."

http://ankaramasasi.com/haber/2097587/demokrat-partili-salih-uzundan-tuike-dolandiricilik-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.