ABD'den Erdoğan’a teşekkür!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO müttefiki Türkiye'ye, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi'nin tekrar başlatılması için sarf ettiği çabaları sebebiyle teşekkür etti.
Mevlüt Peker
|
05 Eylül 2023, Salı - 22:37
ABD'den Erdoğan’a teşekkür!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patel, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'ni sonlandırma kararının dünya genelinde gıda güvensizliğiyle mücadele eden toplumlar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın Soçi şehrine yaptığı ziyaret sırasında, Rusya ile anlaşmayı yeniden canlandırmak için çaba sarf ettiğini ifade eden Patel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO müttefikimiz Türkiye'ye Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden başlaması konusundaki önemli katkıları için teşekkür ediyoruz." dedi.

AA muhabirinin, "ABD, Tuna Nehri rotasını Karadeniz Tahıl Girişimi'ne alternatif olarak görüyor mu?" sorusunu yanıtlayan Patel, ABD'nin öncelikli hedefinin Rusya'nın girişime geri dönmesi olduğunu belirtti ve "Tabii ki gıda ürünlerinin gitmesi gereken yerlere ulaşması için başka seçenekleri de değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Patel, şu anda bu konuda resmi bir açıklamanın olmadığını belirterek, "Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden başlamasını istiyoruz, çünkü işe yaradığını gördük." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenlediği basın toplantısında, "Rusya'nın girişimin yeniden başlaması noktasındaki beklentileri tüm tarafların malumudur. Rus dostlarımızın dile getirdiği hususları biz de farklı vesilelerle ifade ettik, ediyoruz. Eksiklerin giderilerek girişimin devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi değerli dostumla da samimiyetle ikili görüşmemizde paylaştım. Bu kapsamda Birleşmiş Milletlerle bir istişare, önemli ilerlemeler içeren yeni öneriler paketi hazırladık. Bu yeni süreç vasıtasıyla netice almanın mümkün olduğu kanaatindeyim. Türkiye olarak beklentileri karşılayacak bir çözüme inşallah kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum." şeklinde konuşmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2097634/abdden-erdogana-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.