Tatlı Dillim: Konusu ve oyuncuları

Tatlı Dillim, Yeşilçam'ın en eşsiz filmleri arasına adını yazdırmıştır. Günümüzde halen ilgiyle izlenen Tatlı Dillim'in oyuncu kadrosunda kimler var? Tatlı Dillim'in konusu ne?
Ecem Çetin
|
08 Eylül 2023, Cuma - 12:00
Tatlı Dillim: Konusu ve oyuncuları

Yeşilçam'ın en bilinen ve en çok izlenen yapımlarından biri olan Tatlı Dillim'in merak edilenlerini sizler için derledik.  

Tatlı Dillim'in oyuncu kadrosunda kimler var?

Tarık Akan, Filiz Akın, Halit Akçatepe,  Metin Akpınar,  Zeki Alasya,  Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Kemal Sunal (usta oyuncunun yer aldığı ilk filmdir) Cemil Can Bıçakçı,  Suphi Tekniker,  Alev Sezer

Tatlı Dillim hangi yıl yayınlandı?

Duygusal ve komedi türündeki bu dizi 1 Kasım 1972 yılında sinemada yerini almıştır. 

Tatlı Dillim konusu ne? 

İstanbullu zengin bir ailenin oğlu olan Ferit,  basketboldaki takım arkadaşlarıyla birlikte bir köye  kamp yapmak için gider. Ferit, gittiği köyde öğretmenlik yapan Emine ile karşılaşır. Ferit, Emine'yi görür görmez aşık olmuştur. Uzun süre Emine'nin peşinden koşan Ferit, sonunda istediğine kavuşmuştur. Emine ve Ferit evlenmiştir ve köyde mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Bir gün Ferit'in İstanbul'dan arkadaşları gelir maç için Ferit'i götürür. Emine bir heyecanla Ferit'in dönmesini bekler ancak Ferit dönmez. Emine dayanamaz ve  Muhtar Hasan amaca ile İstanbul'a gider. Ferit'i burada kızlarla gören Emine, boşanmak için bir avukatın kapısını çalar. Avukat, Ferit'in babasıdır. Oğlunun yaptıklarını öğrenen baba, Emine ile   Ferit'e hayatının dersini vermek için kolları sıvar. Emine, şehirli ve oldukça bakımlı bir kadın şeklinde Ferit'in karşısına yeniden çıkacak, ikiz kardeş Mine olarak Ferit'in kafasını karıştırmayı başaracaktır.

Yapımcılığını Arzu Filmin yaptığı Tatlı Dillim'in yönetmen koltuğunda Yeşilçam'ın en bilinen ve en ünlü yönetmeni Ertem Eğilmez oturmaktadır. Filmin senaryosunu ise Sadık Şendil kaleme alır.

http://ankaramasasi.com/haber/2098000/tatli-dillim-konusu-ve-oyunculari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.