Paşinyan’dan Putin’i kızdıracak hamle!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Roma Tüzüğü'nü onaylayacağını açıkladı. Tüzük onaylanırsa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan topraklarına ayak bastığı anda tutuklanabilecek.
Mevlüt Peker
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 20:40
Paşinyan’dan Putin’i kızdıracak hamle!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı kılan Roma Tüzüğü'nü onaylama taahhüdünde bulundu. Eğer Paşinyan bu tüzüğü onaylarsa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkarılan tutuklama kararı gereği, Putin Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilir.

Ermenistan'dan Rusya'yı rahatsız edebilecek bu adım geldi. Başbakan Paşinyan, Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, son günlerin en çok tartışılan kararlarından biri olan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı kılan Roma Tüzüğü'nü onaylayacaklarını açıkladı. Paşinyan, hükümetin bu tüzüğü parlamentoya gönderdiğini ve milletvekilleri tarafından onaylanacağını belirtti. "Bu, Ermenistan-Rusya ilişkileriyle ilgili değil, Ermenistan'ın güvenliğiyle ilgilidir" dedi.

Ermenistan, 1 Ekim 1999'da imzaladığı Roma Tüzüğü'nü parlamentoda onaylama sürecini sürdürüyor. Eğer bu tüzük Ermenistan'da onaylanırsa, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından Putin hakkında çıkarılan tutuklama kararı gereği, Putin Ermenistan topraklarına ayak bastığında tutuklanabilir.

Putin hakkındaki tutuklama kararı, UCM'ün 17 Mart tarihinde, Putin'in Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkarmasıyla başlamıştı. UCM, Putin'i, yasadışı bir şekilde çocukların sınır dışı edilmesi ve insanların Ukrayna topraklarından Rusya'ya yasadışı bir şekilde nakledilmesi şüphesiyle tutuklama çağrısında bulunmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2098981/pasinyandan-putini-kizdiracak-hamle
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.