Paşinyan, Putin’i yine kızdıracak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i bir kez daha kızdıracak. Paşinyan, “Ermenistan’ın Rusya’ya güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı” açıklamasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 17:59
Paşinyan, Putin’i yine kızdıracak

Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin İkinci Karabağ Savaşı'ndaki mağlubiyeti hakkında konuştu.

Paşinyan, Rusya'nın Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı koruyamama suçlamasında bulunarak, "Ermenistan'ın güvenlik yapısı, silah temini ve diğer konular da dâhil olmak üzere büyük ölçüde Rusya'ya dayanmaktaydı. Ancak bugün, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için silaha ve mühimmatla desteklenmeye ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Bu bağlamda, Rusya'nın Ermenistan'ın güvenlik ihtiyaçlarını karşılayamayışı, anlaşılır bir durum haline gelmiştir. Bu örnek, Ermenistan'ın Rusya'ya aşırı derecede bağımlı olmasının stratejik bir hata olduğunu göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Paşinyan, Ermenistan'ın güvenlik önlemlerini çeşitlendirmeye çalıştığını ve Avrupa Birliği ile ABD gibi ülkelerle olan bağlarını ve bölgedeki diğer ülkelerle daha yakın ilişkiler kurma çabalarını da işaret etti. Moskova'nın Erivan ile Bakü arasındaki gerilimleri arabuluculuk yapma rolüne yönelik Paşinyan'ın açıklamalarına henüz bir yanıt vermedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2097355/pasinyan-putini-yine-kizdiracak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.