CHP'deki değişim tartışması... Gelecek Partili Üstün'den dikkat çeken çıkış

CHP'deki değişim seslerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partili Feramuz Üstün, "Değişim isteyen eski CHP'ye dönmek istiyor. Dönerse bence CHP kazanma şansını tamamen kaybeder." dedi. Üstün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu başarı olarak nitelendirdi.
Ecem Çetin
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 17:25
CHP'deki değişim tartışması... Gelecek Partili Üstün'den dikkat çeken çıkış

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Üstün, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başlayan değişim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Feramuz Üstün, öncelik olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu başarı olarak niteledi. Üstün, "Kim almıştı şu ana kadar yüzde 48.5 soldan bir isim." ifadelerini kullandı. 

Değişim isteyenlerin eski CHP'ye dönmek istediğini söyleyen  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, şu ifadeleri kullandı; 

"CHP kazanma şansını tamamen kaybeder"

"Başörtüsüne karşı çıksın, ona- buna karşı çıksın. Değişimden kasıt geriye dönüş. O cizgiye dönelim. Dönerse bence CHP kazanma şansını tamamen kaybeder. Eski o sürekli doğal alanına döner, kazanacağı yerlerde sınırlı kalır. 

"Artık uzlaşalım"

Nihayetinde Ankara'yı ve İstanbul'u kazandıysa, Ankara'da ve İstanbul'da sağ seçmene sıcak gelecek mesaj veren belediye başkan adayları sayesinde kazandı. Yoksa onun dışında Çankaya'yı kazanır, devam eder gider. Ben şahsen bunun böyle olmasını istemiyorum. Artık uzlaşalım. Mezhebimiz, meşrebimiz, kökenimizde farklı olabilir ama biz artık mümkünse birbirimizi bu konularla ilgili eleştirmeyelim. 

http://ankaramasasi.com/haber/2100104/chpdeki-degisim-tartismasi-gelecek-partili-ustunden-dikkat-ceken-cikis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.