Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan bu süreç sebebi ile 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Festivalimizi iptal ettiğimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 21:51
Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 60. yılında yaşanan tartışmaların ardından festivalin iptal edildiği duyuruldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalle ilgili yaşanan son gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı. Böcek, festivalin sadece Antalya için değil, Türkiye için de uluslararası bir marka olduğunu belirtti. Ancak festivalin bazı kişiler tarafından istismar edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Böcek, festivalin sanatsal yönünün korunması adına seçilen festival yönetmeni ve ekibinin süreci doğru yönetemediğini belirtti. Festivalin siyasetten bağımsız olduğunu vurgulayan Böcek, festivalin siyasi amaçlar için kullanılmasına izin vermeyeceğini belirtti. Böcek, festival yönetmeni ve ekibinin görevlerine son verildiğini de duyurdu.

FETÖ propagandası: Kanun Hükmü

Festivalde yer alması planlanan "Kanun Hükmü" adlı filmde KHK karşıtlığına dair içerikler bulunması nedeniyle film festivalden çıkarıldı. Ancak bu karar, 27 film yönetmeni ve yapımcısının filmlerini festivalden geri çekme kararı almasına neden oldu. Festival yönetimi, bu tepkilerin ardından filmi tekrar programa dahil etti.

Bu gelişmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, festivalden desteklerini çekme kararı aldı. Her iki bakanlık da, "Kanun Hükmü" adlı filmin içeriği nedeniyle festivalden desteğini çektiğini açıkladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2102594/antalya-altin-portakal-film-festivali-iptal-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.