Erdoğan: Bu çatışmanın 15 günde biteceği kanaatinde değilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasının yayılması konusunda büyük endişe içinde olduklarını belirterek, çatışmaların 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde olmadığını, bu nedenle görüşmeler yaptığını, Rusya lideri Putin ve BM Genel Sekreteri Guterres’le de görüşeceğini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 19:56
Erdoğan: Bu çatışmanın 15 günde biteceği kanaatinde değilim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak irade şarttır. Avusturya'dan bu minvalde daha yakın işbirliği bekliyoruz."

"Avrupa'nın bütünleşmesi ancak Türkiye'nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz."

"(İsrail-Filistin çatışması) 'Adil bir barışın kaybedeni olmaz' düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz."

"(İsrail-Filistin çatışması) Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart"

"(İsrail-Filistin çatışması) Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz."

"(İsrail-Filistin çatışması) Bugün Sayın Putin ile görüşeceğim. Guterres ile görüşmem olacak. Görüşmeleri Körfez ülkeleriyle devam ettireceğiz."

"Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?"

"(İsrail-Filistin çatışması) Nasıl arabuluculuk yaparız bunun gayreti içerisindeyiz. Temennimiz bir an önce bu savaşı durduralım ve bölge sükunete kavuşsun."

"(İsrail-Filistin çatışmasının yayılması) Endişemiz çok büyük durumda. 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz."

“Türkiye, Avusturya için her açıdan güvenilir bir ortağımızdır”

Türkiye ve Avusturya’nın ilişkilerini ileri bir boyuta taşıyabileceğinin altını çizen Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, "Biz, Türkiye ile yoğun bir ekonomik işbirliği yapmak istiyoruz, buna çok büyük önem atfediyoruz. Türkiye, Avusturya için her açıdan güvenilir bir ortağımızdır." ifadelerini kullandı.

Avusturya ile Türkiye arasında bir dostluk antlaşmasının olduğunu anımsatan Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer, şunları söyledi:

"Bugün gördüğüm çok önemli bir şey var, çok etkilendiğim bir şey var. O da Avusturya ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği potansiyeli. Ekonomi bakanınız bugün beni çok etkiledi. Türkiye'deki sanayinin yaratıcılığı ve araştırmada gittiği ileri nokta konusunda beni çok şaşırttı bakanınız. Elektrikli arabalar artık üretilmektedir, gerçek yenilikçi, ileriye dönük bir teknoloji ve bu da bizi bağlıyor. Kanaatimce gerçekten büyük potansiyeller var."


http://ankaramasasi.com/haber/2104320/erdogan-bu-catismanin-15-gunde-bitecegi-kanaatinde-degilim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.