BM: Yerlerinden edilen Filistinli sayısı 1 milyona ulaştı

BM (Birleşmiş Milletler)’den yapılan açıklamada, “İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de yerlerinden edilen Filistinli sayısı 1 milyona ulaştı.” denildi.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 21:36
BM: Yerlerinden edilen Filistinli sayısı 1 milyona ulaştı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı.

BM'nin Filistin Mültecilerine Destek Ajansı (UNRWA) İletişim Başkanı Juliette Touma, New York'ta bulunan BM genel merkezinden gazetecilere video konferans yöntemiyle bilgi verdi.

Gazze'deki mevcut durumu "son derece yürek burkucu" olarak nitelendiren Touma, UNRWA'nın sahadaki çalışanlarının da bu durumdan derinden etkilendiğini ifade etti.

Touma, 7 Ekim tarihinden itibaren 14 UNRWA personelinin, çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu saldırılarda yaşamını yitirdiğini belirtti.

"Gelecek saat hakkında dahi bir tahminde bulunamıyoruz." diyen Touma, Gazze'de son dönemde evsiz kalan Filistinli nüfusunun 1 milyonu geçtiğini aktardı.

Bu insanların büyük bir kısmının UNRWA'nın kurduğu sığınaklarda barındığını belirten Touma, yardım malzemelerinin sınırlı olması nedeniyle ajansın kaynaklarının da azaldığını dile getirdi.

Sığınakların kapasitesinin üzerinde doluluk yaşandığına işaret eden Touma, durumun alarm verici olduğunu vurguladı.

UNRWA'nın Gazze'ye uygulanan ablukanın sonlandırılmasını talep ettiğini belirten Touma, bölgeye insani yardımın ulaştırılmasının şart olduğunu ifade etti.

Touma, UNRWA sahadaki ekiplerinin Gazze'nin "kabus gibi" bir hale geldiğini rapor ettiğini, her geçen gün artan belirsizlik ve korkunun halk üzerindeki baskısını artırdığını ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2105313/bm-yerlerinden-edilen-filistinli-sayisi-1-milyona-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.