BM’nin hastane saldırısını soruşturmak için acelesi yok

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısı ile ilgili soruşturma gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirten BM Sözcü Yardımcısı, rıza almadan soruşturma yapmak için aceleci davranmak istemediklerini söyledi.
Mevlüt Peker
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 20:28
BM’nin hastane saldırısını soruşturmak için acelesi yok

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırı hakkında inceleme başlatılması gerektiğini ifade etti.

BM Basın Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırının, İsrailli yetkililerin hastaneyi tahliye etme talimatından bir gün sonrasında meydana geldiğini belirtti. İsrail'in bu saldırının sorumluluğunu reddettiğini hatırlatan Haq, BM'nin bu trajik olayla ilgili bir soruşturma başlatıp başlatmayacağına dair bir soruya, "Bu konuda atılacak adımları değerlendiriyoruz, ancak bir soruşturma yapılması şart." yanıtını verdi.

2014'te BM'nin, Gazze'de bir UNRWA okuluna gerçekleştirilen saldırıyı bağımsız bir şekilde incelediği hatırlatıldığında, Haq şunları söyledi: "Her şeyi aceleye getirmek istemiyoruz. Ancak kesin olan bir şey var; bu olayın detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor. BM olarak bu konuda gereken adımları atacağız."

Haq, son olarak 7 Ekim tarihinden bu yana yaşanan çatışmalarda 1300 İsrailli ve 3 binden fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2105605/bmnin-hastane-saldirisini-sorusturmak-icin-acelesi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.