Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalar yaptı...

ABD'li teknoloji devi Amazon'un yapay zeka asistanı "Alexa" birimindeki bazı çalışanlarının işine son verildiği bildirildi.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2023, Cumartesi - 07:37
Amazon, Alexa biriminde işten çıkarmalar yaptı...

Amazon'un yaptığı açıklamaya göre, Alexa ile kaydedilen ilerleme cesaretlendirici olmuş, müşterilerin evlerindeki yarım milyardan fazla cihazla Alexa'nın her saat on milyonlarca kez etkileşime girdiği ifade edildi.

Yapay zeka alanındaki üretken çalışmalara vurgu yapılan açıklamada, şirketin iş öncelikleri ve müşteri taleplerine göre çabalarının bir kısmının değiştirildiği, bu değişikliklerin bazı girişimlerin durdurulması ve bazı çalışanların işlerine son verilmesiyle sonuçlandığı belirtildi.

Açıklamada, bu zor karara rağmen, Alexa'nın geleceği konusunda iyimser olunduğu ve şirketin bu alandaki vizyonunu gerçekleştirmek için yatırım ve yenilik yapmaya devam edeceği vurgulandı.

İşten çıkarılan çalışanlara teşekkür edildiği ifade edildi. ABD basınındaki haberlere göre, Amazon'un Alexa biriminde işten çıkarılan kişi sayısı "birkaç yüz" olarak belirtildi. Bu, hafta başında Amazon'un oyun biriminde de benzer şekilde bir işten çıkarma gerçekleştirdiği haberleri gelmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2110562/amazon-alexa-biriminde-isten-cikarmalar-yapti
Etiketler: amazon Alexa
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.