Çekya’daki üniversite saldırısı: Ölü sayısı 15 oldu

Çekya'da bir üniversitenin Felsefe Fakültesi binasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Mevlüt Peker
|
21 Aralık 2023, Perşembe - 22:03
Çekya’daki üniversite saldırısı: Ölü sayısı 15 oldu

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da meydana gelen trajik olayda Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda 15'ten fazla kişi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı.

Çek Emniyet Müdürü Martin Vondrasek yaptığı ilk açıklamada saldırıda 15'ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 24 kişinin de yaralandığını doğruladı. Vondrasek ayrıca saldırganın saldırıyı gerçekleştirmeden önce muhtemelen babasını öldürdüğünü belirtti. Saldırganın fakültedeki bir konferansa katılmayı planladığı ancak konferans salonuna girmeden önce ateş açtığı belirtildi.

Yetkililerin saldırganı terörist olarak sınıflandırmaması dikkat çekti. Polis yetkilileri olayın yerel saatle 15:00 sularında meydana geldiğini ve ilk değerlendirmelere göre saldırganın tek başına hareket ettiğini ve etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Ülke medyasında silahlı saldırgana ait olduğu düşünülen bir fotoğraf yayınlandı. Saldırganın evinde yapılan incelemelerde babasının öldüğünün tespit edilmesi, saldırganın önce babasını öldürdüğünü, ardından da üniversitedeki katliamı gerçekleştirdiğini gösterdiği değerlendiriliyor.

Polis bölgeyi tamamen trafiğe kapattı ve şu anda üniversite içerisindekileri tahliye etmeye çalışıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2115816/cekyadaki-universite-saldirisi-olu-sayisi-15-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.