Başkan Köse duyurdu: Mamak'ta kentsel dönüşüm müjdesi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçede 5.390 konutun tamamlandığını duyurdu. Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren kentsel dönüşüm konutlarının ise hala tamamlanmamış olmasını eleştirerek, “Sadece 252 konut ile bir arpa boyu yol alarak, hak sahiplerini 5 yıl tam anlamı ile oyalamış oldular. Olan maalesef hak sahiplerine oldu.” dedi.
Büşra Bayrak
|
15 Ocak 2024, Pazartesi - 15:55
Başkan Köse duyurdu: Mamak'ta kentsel dönüşüm müjdesi

Mamak Belediye Başkanı ve ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, dikkat çeken projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili bir müjdeyi duyurdu.

Köse sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyin Gazi, Dutluk ve Diriliş mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerinin tamamlandığını aktardı.  

5 bin 390 konut tamamlandı

Proje kapsamında, Mamak’ın Hüseyin Gazi mahallesinde 3 bin 11, Dutluk mahallesinde 548, Diriliş mahallesinde bin 831 olmak üzere toplam 5 bin 390 konut tamamlandığı belirtildi.  

Mutlu Taş Ocakları Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 494 konutun yükseldiğini vurgulayan Köse, hak sahiplerine Altıağaç, Karaağaç, Hüseyin Gazi Kentsel Dönüşüm bölgesinden 380 rezerv konutunun da teslim edildiğini söyledi.

Köse'den Yavaş'a kentsel dönüşüm eleştirisi

Köse paylaşımında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni de Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda eleştirerek,”58 km metro sözüne benzer olarak diğer verdiği sözleri tutmadığı gibi, Kentsel Dönüşümle ilgili sözlerini de tutmadı.2020 yılında Büyükşehir yönetimine, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesini bize verin, Mamak Belediyesi olarak biz yapalım diye teklif etmiştim.Maalesef bize vermediler, kendileri de Proje Büyüklüğü ile orantısız şekilde, 5 yılda sadece 252 konut ile bir arpa boyu yol alarak, hak sahiplerini 5 yıl tam anlamı ile oyalamış oldular. Olan maalesef hak sahiplerine oldu.” dedi.

Mamak Belediye Başkanı ve ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse X adlı sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Hızla yükseliyor binalarımız.

Altıağaç, Karaağaç,

Hüseyin Gazi = 3.011

Dutluk = 548

Diriliş = 1.831

Mahallelerindeki Kentsel Dönüşüm Projelerinde

TOPLAM = 5️.390

Konutu tamamladık.

464 Konut Hızla yükseliyor.

Mutlu Taş Ocakları Kentsel Dönüşüm alanından hak sahibine Altıağaç, Karaağaç, Hüseyin Gazi Kentsel Dönüşüm Bölgesinden 380 Rezerv konutu teslim edilmiştir.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde Büyükşehir, yapması gereken yaklaşık 15.000 Konutta, işi eline yüzüne bulaştırdı ve sadece bir arpa boyu yol aldı.

Mevcut Büyükşehir yönetimi, 58 km metro sözüne benzer olarak diğer verdiği sözleri tutmadığı gibi, Kentsel Dönüşümle ilgili sözlerini de tutmadı.

2020 yılında Büyükşehir yönetimine, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesini bize verin, Mamak Belediyesi olarak biz yapalım diye teklif etmiştim.

Maalesef bize vermediler, kendileri de Proje Büyüklüğü ile orantısız şekilde, 5 yılda sadece 252 konut ile bir arpa boyu yol alarak, hak sahiplerini 5 yıl tam anlamı ile oyalamış oldular. Olan maalesef hak sahiplerine oldu.

Sonuç:

Mamak Belediyesi Tamamlanan  5390

Mamak Belediyesi Devam Eden  464

Ankara Büyükşehir Tamamlanan 252

Yeni dönemde inşaAllah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden biri;

🔻Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesini, tüm etaplarda başlayarak ilk 2.5 yıl içinde yarısını tamamlamak kalanını da dönem sonuna kadar bitirilerek hak sahiplerine teslim etmek olacak.

Siyaset iddia işidir.

Boş vaatler verip tutamayanlar halkımızın huzuruna çıkarken yüzleri kızarmayacak mı!

Yeni dönemde yine aynı boş vaatleri mi söyleyecekler.

Biz ise verdiğimiz sözleri hep tuttuk, tutuyoruz.

Bizim alamet-i farikamız;

Yapacaklarımızın sözünü veririz,

Söz verince de sözümüzü kesin olarak tutarız.

Söz Verdik Yaptık

Söz Verdik Daha Fazlasını Yaptık.

Mamak’ın Çehresi Değişti

Mamak Daha Güzel Oldu"

http://ankaramasasi.com/haber/2120156/baskan-kose-duyurdu-mamakta-kentsel-donusum-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.