İsrail'in Gazze'nin Han Yunus kentine saldırılar düzenledi

İsrail'in Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentine hava ve karadan düzenlediği saldırılarında ilk belirlemelere göre en az 4 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
AA
|
19 Ocak 2024, Cuma - 08:15
İsrail'in Gazze'nin Han Yunus kentine saldırılar düzenledi

WAFA haber ajansına göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde el-Kazımi ailesine ait bir eve düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre en az 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail güçleri, Han Yunus'ta el-Emel Hastanesi çevresine yoğun top atışlarına devam ederken, şehir merkezini de hava saldırıları ve top atışlarıyla hedef aldı.

Habere göre, yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Han Yunus'un güneyindeki Kayzan en-Naccar bölgesine beyaz fosfor bombası attığını ve Refah'ın doğusundaki Şehit Ebu Yusuf en-Naccar Hastanesi yakınlarında saldırılar düzenlediğini doğruladı.

Filistin: Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti olmadan bölgede istikrar olmaz

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmadan bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanamayacağını ifade etti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Ebu Radine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu belirtmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2120782/israilin-gazzenin-han-yunus-kentine-saldirilar-duzenledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.