ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesi projelerini açıkladı. Ankara'nın alt yapısına dikkat çeken Altınok, Esenboğa üzerinden Kızılay'a yeni bir metro hattı da yapacaklarını ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
25 Şubat 2024, Pazar - 14:27
ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini açıkladı

31 Mart'taki yerel seçimlere 34 gün kaldı.

Belediye başkan adayları çalışmalarını daha da hızlandırdı. 

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen tanıtım toplantısında projelerini kamuoyuna açıkladı.

"Ankara parlayan yıldız olacak"

Ankara'nın gelecekte yapılacak projelerle dünyanın sayılı başkentleri arasında yer alacağını söyleyen Altınok, " Ankaramızı da Türkiye'nin ve dünyanın şehircilikte parlayan yıldızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

"İlk işimiz ulaşım problemi"

Ulaşım problemine dikkat çeken ve  Havaalanına metro olmamasını eleştiren  Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok,  Esenboğa üzerinden Kızılay'a yeni bir metro hattı yapılacağını, ilk işlerinin ulaşım problemini çözmek olduğunu Ankaralılara duyurdu.

Evi olmayan kalmayacak diyen Altınok, 20 bin vatandaşa kira öder gibi ev sahibi yapacaklarını dile getirdi. 

Turgut Altınok, öğrenci ve emeklilere  de müjdeli bir haber verdi.

ABB Başkan adayı,  20 bin üniversite öğrencisine  ayda 1500 lira karşılıksız burs verileceğini ve 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacağını açıkladı.

Emekliler içinde vaadini sunan Altınok,    "Sosyal refah desteği statüsündeki emeklilerimizin Ankart'ına her ay 5000 lira yatırarak, onların yaşamlarını kolaylaştırıyoruz. Bu desteklerimiz artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Artık yavaşlama yok şimdi hızlanma zamanı"

ABB mevcut Başkanı Mansur Yavaş'a eleştirilerde bulunan  Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, "Sanal bir belediye başkanı. Kimsenin ekmeği ile oynanmayacaktı 'Size söz veriyorum.' denilmişti ama işçinin ekmeğiyle oynandı binlerce Büyükşehir Belediye çalışanı işten çıkarıldı. Biz hiçbir işçiyi çıkarmayacağız şu anda çalışanların maaşına da zam yapacağız. Ne yazık ki Ankaramızın 5 yılı boş yıl oldu. Sanal belediyecilik anlayışı bugün itibariyle miadını doldurmuştur. Artık yavaşlama yerinde sayma yok şimdi hızlanma zamanı kaybolan yılları telafi etme zamanı." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2126443/abb-baskan-adayi-turgut-altinok-projelerini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.