Erzincan'daki maden kazasında ödenecek tazminat şoke etti!

Erzincan'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ödenecek tazminat tutarı belirlendi: Yeni düzenlemeye rağmen, 9 işçinin ailesine toplamda 150 bin TL ödenecek.
Afife Kaya
|
21 Mart 2024, Perşembe - 14:37
Erzincan'daki maden kazasında ödenecek tazminat şoke etti!

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan 9 işçi için belirlenen tazminat tutarı tartışmalara yol açtı. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte kaza teminatlarının artırılmasına rağmen, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ödenecek tazminatlar düşük tutuldu.

9 işçinin ailelerine ödenecek tazminat tutarı, yeni düzenleme kapsamında 1 milyon TL yerine sadece 150 bin TL olarak belirlendi. Göçük altında kalan işçilerin, yükseltilen kaza teminatlarına dahil edilmemesi nedeniyle bu düşük miktarın öngörüldüğü belirtildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre, düzenlemede İliç kazasının geçici bir maddeyle dahil edilmemesi sebebiyle, bu madende yaşamını yitiren işçilerin ailelerine düşük bir tazminat ödeneceği kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigorta aracılığıyla yapılacak teminat ödemelerinin ise yeni düzenleme kapsamı dışında olduğu ifade edildi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yaptığı değişikliklerle birlikte, maden çalışanları için zorunlu ferdi kaza sigortası prim tutarları artırıldı. Ancak bu artış, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yapılacak ödemeleri etkilemedi.

Kaza teminatlarının artırılmasına rağmen, faciada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ödenecek tazminat miktarının düşük tutulması, maden sektöründeki güvenlik önlemleri ve işçi hakları konusundaki tartışmaları tekrar gündeme getirdi.

Öte yandan, idari kararla maden işletmeleri için zorunlu hale getirilen ferdi kaza sigortasıyla ilgili düzenlemelerin, tüm maden işletmelerini kapsayacak şekilde genişletildiği bildirildi. Bu düzenlemeyle birlikte, maden sahalarında çalışan işçilerin güvence altına alınması amaçlanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2130228/erzincandaki-maden-kazasinda-odenecek-tazminat-soke-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.