İliç maden faciasında yeni gelişme: Bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

İliç maden faciasında 13 Şubat'tan bu yana toprak altında kalan 9 işçiden biri olan Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı. Facianın ardından 2 aylık sürenin sonunda, kamyon şoförlüğü görevini yürüten Uğur Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp kurumuna götürüldü.
Afife Kaya
|
05 Nisan 2024, Cuma - 22:12
İliç maden faciasında yeni gelişme: Bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

İliç maden faciasında yeni bir gelişme yaşandı. 13 Şubat tarihinden bu yana toprak altında kalan 9 işçiden biri olan Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Facia, 13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan'ın İliç bölgesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen maden sahasında gerçekleşmişti. Toprak kayması sonucunda 9 işçi, tonlarca ağırlıktaki toprağın altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Yaklaşık 2 aylık bir süreçten sonra, facianın ardından kamyon şoförlüğü görevini yürüten 32 yaşındaki Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı. Yıldız'ın cenazesi, Adli Tıp kurumuna götürüldü.

İliç'te toprak altında kalan diğer 8 işçinin isimleri ise Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Kenan Öz ve Ramazan Çimen olarak açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada, Erzincan İliç'te maden sahasında devam eden arama çalışmaları sonucunda Uğur Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldığını belirtti. Diğer işçiler için arama çalışmalarının 7/24 devam ettiğini ifade ederek, işçi kardeşine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2132648/ilic-maden-faciasinda-yeni-gelisme-bir-iscinin-cansiz-bedenine-ulasildi
Etiketler: iliç maden
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.