Çirkin saldırıya tepkiler büyüyor

Ankara Masası
|
01 Haziran 2020, Pazartesi - 17:36
Çirkin saldırıya tepkiler büyüyor

Güney Kıbrıs Rum yönetimi'nin Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'nin yakılmak istenmesine tepkiler büyüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır" derken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar da, Rum Yönetimi'ni failleri yakalamaya çağırdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Güney Kıbrıs Rum yönetimindeki (GKRY) Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan saldırıyı kınadı. 

Çelik, şunları kaydetti:

"Güney Kıbrıs'ta, Limasol'da Köprülü Camii'nin yakılmak istenmesini şiddetle kınıyoruz. Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır. İslam düşmanlığını özendiren siyaset ve medya dili ile mücadele edilmelidir. Rum yönetimi failleri bir an evvel bulmalıdır."

KKTC'den de tepki var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar da yaşananların "kabul edilemez" olduğunu belirterek, GKRY'yi derhal failleri yakalamaya çağırdı.

Tatar, "Hükümet olarak Limasol'daki Köprülü Camisi'nin 3 adet molotof kokteyli atılarak yakılmak istenmesini sineye çekmemiz asla söz konusu olamaz. Üzülerek öğrendik ki tüm dünyada pandemi süreci henüz devam ederken Rum kesiminde aklını yabancılarla, özellikle de Müslümanlarla bozanlar, onlara ve ibadethanelerine saldırı düzenlemek için fırsat kollayanlar var." ifadelerini kullandı.

Tatar, "Rum halkı ve Rum yönetimi bilmelidir ki ırkçı ve İslam düşmanı yaklaşımların kimseye faydası olamaz. Bu tip yaklaşımlara göz yumanlar gün gelir en büyük zararı kendileri görür." değerlendirmesinde bulundu.

Limasol'da bulunan ve Din İşleri Başkanlığına bağlı Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından 3 molotof kokteyli atılmıştı.

Cami duvarına da spreyle göçmen ve İslam karşıtı ifadeler yazılmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/21304/cirkin-saldiriya-tepkiler-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.