İYİ Partili Kürşad Zorlu'dan İliç tepkisi!

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasına ilişkin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı sayın Alparslan Bayraktar’a verdiği soru önergesine gelen cevaba sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Ecem Çetin
|
29 Mart 2024, Cuma - 15:03
İYİ Partili Kürşad Zorlu'dan İliç tepkisi!

Geçtiğimiz aylarda Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Maden'inde heyelan meydana geldi.

Maden alanında meydana gelen heyelanda 9 işçiden kötü haber geldi.

Toprak kaymasında 9 işçi kayboldu.

Uzun süre gündemde yer alan konuya ilişkin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı sayın Alparslan Bayraktar’a yazılı soru önergesi verdi.

Zorlu, Bakan Alparslan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen cevaba tepki gösterdi.

"Herkes suçsuz ve daha öncede olduğu gibi herkes elini yıkayıp çıkacak"

Kürşad Zorlu, şu ifadeleri kullandı;

"Bakan Bayraktar’ın verdiği cevaba göre söz konusu maden, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEK) tarafından en son 05.08.2023 tarihinde mahallinde tetkik edilmiştir. Öyle anlaşılıyor ki herhangi bir kusur tespit edilmemiş! Buna ek olarak cevapta şöyle denilmekte: Şubat ayında meydana gelen kayma sonrasında ilgili kurum/ kuruluşlar tarafından yeraltı sularından ve yüzeyden düzenli olarak numuneler alınarak kontroller gerçekleştirilmekte olup, gerçekleştirilen bu kontrollerin sonuçları da kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Şu ana kadar yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.Durumun özeti şu; 9 insanımızın göçük altında kaldığı bu olayda herkes suçsuz ve daha öncede olduğu gibi herkes elini yıkayıp çıkacak"


http://ankaramasasi.com/haber/2131478/iyi-partili-kursad-zorludan-ilic-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.