Lütfü Savaş'tan YSK'ya itiraz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP'nin seçim sonuçlarına ilişkin YSK'ya yapacağı itiraz öncesi Ankara'ya gitti.
Afife Kaya
|
07 Nisan 2024, Pazar - 23:23
Lütfü Savaş'tan YSK'ya itiraz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP'nin Hatay seçimlerine yönelik itirazının görüşüleceği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde planlanan eylem öncesinde Ankara'ya gitti ve bir video yayınladı. 

Hatay'da CHP'nin seçim sonuçlarına itirazları devam ederken, Hatay İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AKP'li Mehmet Öntürk'e vermesinin ardından CHP, itirazının reddedilmesi üzerine YSK'ye başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti yöneticileri, YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüşmek üzere YSK'ye gitti.

"Yarın biz kazanacağız"

CHP'nin YSK önünde yapacağı açıklamaya destek veren partililerin yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katılacaklarını duyurdu. Savaş, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, "YSK'nın itirazlarımızı kabul etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı ve "Ankara’dayız. YSK süreci başladı. Elimizde gerçekten bu seçimi etkileyecek çok önemli doneler var. Biz inanıyoruz ki yarın haklı olan kazanacak. Hatay kazanacak, biz kazanacağız" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2132933/lutfu-savastan-yskya-itiraz
Etiketler: Lütfü Savaş
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.