Chiquinho kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Olympiacos'ta hücum orta saha oyuncusu olarak oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Chiquinho kimdir?
Suat Mutlu
|
19 Nisan 2024, Cuma - 13:05
Chiquinho kimdir?

Francisco Leonel Lima Silva Machado, 19 Temmuz 1995 doğumlu Chiquinho olarak bilinen, Olympiacos FC'de orta saha oyuncusu olarak forma giyen Portekizli profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri: Santo Tirso, Porto İlçesi'nde doğan Chiquinho, gençlik kariyerini Leixões SC ile tamamladı. Profesyonel kariyerine 30 Temmuz 2014 tarihinde Taça da Liga'nın ilk turunda C.D. Santa Clara karşısında oynanan ve 3-0 kazanılan maçta 62 dakika forma giyerek başladı. Segunda Liga'daki ilk maçına ise 27 Ağustos'ta C.D. Tondela ile evinde oynanan ve 1-1 berabere biten maçta çıktı. İlk lig golünü ise iki yıl sonra, Estádio do Mar'da oynanan ve FC Porto B'ye 1-2 kaybettikleri maçta attı.

Şubat 2017'de Leixões, NK Lokomotiva'nın €200,000 teklifini kabul etti ve Chiquinho, Hırvat kulübüyle üç buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk maçına 25 Şubat'ta çıktı ve NK Osijek karşısında oynanan ve 2-0 kazanılan maçta ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Temmuz 2017'de Académica de Coimbra'ya bir yıllığına kiralık olarak transfer oldu ve ardından kalıcı olarak transfer olma opsiyonuyla bu kulüpte oynadı. Ancak, S.L. Benfica'ya beş yıllık bir sözleşmeyle 28 Mayıs 2018'de transfer oldu. Daha sonra Benfica, oyuncunun ekonomik haklarının %50'sini elinde tutarak onu Moreirense FC'ye sattı.

12 Ağustos 2018'de Chiquinho, Primeira Liga'da ilk kez forma giydi ve Sporting CP'ye karşı oynanan ve 1-3 kaybettikleri maçta tam süre aldı. Moreira de Cónegos'taki tek sezonunda on gol attı ve bunlardan ilki, Taça de Portugal'ın üçüncü turunda Associação Recreativa de São Martinho'yu eleyen gol oldu.

1 Temmuz 2019'da Chiquinho, 2024'e kadar geçerli olacak bir sözleşme imzalayarak Benfica'ya geri döndü. İlk resmi maçında 4 Ağustos'ta Supertaça Cândido de Oliveira'da Sporting CP'ye karşı 5-0'lık bir galibiyet elde eden takımına son dakikalarda dahil oldu.

31 Ağustos 2021'de Chiquinho, alım opsiyonu olmadan SC Braga'ya kiralandı. Şubat ayında ise Türkiye Süper Lig ekiplerinden Giresunspor'a kiralandı.

2022-23 sezonu için Estádio da Luz'a geri dönen Chiquinho, başlangıçta gereksiz görülmüştü. Ancak, Enzo Fernández'in Chelsea'ye transfer olmasının ardından Roger Schmidt'in yönetimindeki kadronun önemli bir üyesi haline geldi. Lig şampiyonlarına 25 maç ve bir golle katkıda bulundu.

20 Ocak 2024'te Chiquinho, Super League Greece kulübü Olympiacos FC'ye transfer oldu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe S.K. karşısında oynanan ve 3-2 kazanılan maçta ilk golünü attı.

http://ankaramasasi.com/haber/2134408/chiquinho-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.