Alexandros Paschalakis kimdir?

Süper Lig kulübü Olympiacos ve Yunanistan milli takımında kaleci olarak oynayan Yunan profesyonel futbolcu Alexandros Paschalakis kimdir?
Suat Mutlu
|
19 Nisan 2024, Cuma - 13:23
Alexandros Paschalakis kimdir?

Alexandros Paschalakis, 28 Temmuz 1989 doğumlu Yunan profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Paschalakis, futbola Terpsithea'da başladı. Bir yıl boyunca AEK'nın genç takımında ve ardından iki yıl boyunca Olympiakos'un genç takımında (2003-2005) yer aldı. Daha sonra Ilioupoli takımına transfer oldu. 17 yaşında Galatasaray'ın genç takımına transfer oldu ancak yabancı oyuncu kısıtlamaları nedeniyle bir sözleşme imzalayamadı.

2008 yazında Levadiakos'a transfer oldu. 2012 yazında PAEEK'e transfer oldu. Akhisar Paschalakis'e ilgi gösterdi ancak o oraya gitmek istemedi. Yunanistan'a geri dönüp altı ay boyunca belirsizlik içinde geçirdikten sonra, Ocak 2014'te Panthrakikos'a transfer oldu, ancak Ocak 2016'ya kadar sadece 13 maça çıktı.

PAS Giannina Paschalakis, 26 Ocak 2016'da Markos Vellidis'in PAOK'a transferiyle yerini doldurmak için PAS Giannina'ya transfer oldu. İlk altı ayında Ioannina'da hiç oynamadı. 25 Temmuz 2017'de, 28 yaşındaki kaleci, kulüple olan sözleşmesinin 2018 yazına kadar geçerli olduğu ve yıllık maaşının gecikmesi nedeniyle bir itirazda bulundu. Atinalı kaleci, 27 maçta oynadığı, dördünün UEFA Avrupa Ligi'nde olduğu olağanüstü bir sezon geçirdi. PAOK, Asteras Tripoli ve Panathinaikos'un transferi için ilgi gösterdi, dokuz maçta kalesini gole kapattı. 1 Ağustos'ta Paschalakis, PAS Giannina'dan serbest bırakıldı.

PAOK 7 Ağustos 2017'de, PAOK ile bir yıllık bir sözleşme için gizli bir ücret karşılığında imza attı. Bir gün sonra, sözleşmesini 2020 yazına kadar uzattı. 28 yaşındaki kaleci, kazançlarını artırdı ve serbest bırakma maddesi yaklaşık olarak 5 milyon € olarak belirlendi.

Başlangıçta, Arjantinli Rodrigo Rey'in yedek kaleci olması planlanmıştı, ancak baş antrenör Răzvan Lucescu ona bir şans verdiğinden beri Paschalakis, PAOK'un birinci kalecisi oldu. 4 Şubat 2018 itibariyle Paschalakis, 971 dakika boyunca gol yemeden kalan PAOK'un rekorunu elinde tutuyor. Şaşırtıcı bir şekilde, PAOK, sadece on dokuz maçta yedi gol yediği Süper Lig'in en sağlam savunmasına sahiptir, bu istatistik büyük ölçüde Paschalakis'in kaledeki mükemmel performanslarına dayanmaktadır.

Paschalakis, Spartak Moskova'ya karşı 2018 UEFA Şampiyonlar Ligi Üçüncü Eleme Turu, 1. maçta ikinci yarıda Quincy Promes'in penaltısını kurtardı ve takımının galibiyetini korumasına yardımcı oldu. Paschalakis, 2018-19 sezonunun ilk yarısında iç şampiyonluk mücadelesinde her dakikayı oynadı, 15 maçta sadece altı gol yiyerek etkileyici dokuz gol yemedi. 17 Ocak 2019'da Paschalakis, 2022'ye kadar PAOK ile yeni bir sözleşme imzaladı.

Milli Kariyer 5 Ekim 2018'de Yunanistan teknik direktörü Michael Skibbe, Paschalakis'i 2018-19 UEFA Uluslar Ligi maçları için Macaristan ve Finlandiya'ya karşı milli takım kadrosuna çağırdı. "Tüm futbolcuların bir gün ülkelerini temsil etme hayali vardır ve ben bu fırsat için mutluyum. Uzun süre bu çağrıyı bekledim," dedi Paschalakis. 30 Mayıs 2019'da ise Türkiye'ye karşı oynanan hazırlık maçında ilk kez milli formayı giydi ve 2-1'lik mağlubiyetle sonuçlanan maçta forma giydi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134410/alexandros-paschalakis-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.