Tarımsal girdi enflasyonunda yükseliş sürüyor

Tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan yükseliş trendi, Şubat ayında da devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) Şubat ayında aylık bazda %3,59 artış gösterirken, yıllık bazda ise %49,92'lik bir yükseliş kaydedildi.
Afife Kaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 17:54
Tarımsal girdi enflasyonunda yükseliş sürüyor

Tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlar, Şubat ayında da devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) Şubat ayında aylık bazda %3,59 artarken, yıllık bazda ise %49,92 yükseldi.

Endekse ilişkin yapılan değerlendirmelere göre, bir önceki yılın Aralık ayına göre Tarım-GFE'de %11,37'lik bir artış kaydedilirken, on iki aylık ortalamalara göre ise %36,71'lik bir artış gözlendi.

Ana gruplarda ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %3,63, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise %3,34'lük bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %46,51, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde ise %75,27'lik bir artış kaydedildi.

Aylık bazda Tarım-GFE'ye göre 8 alt grup düşüş gösterirken, 3 alt grup ise artış yaşadı. En yüksek aylık artış %5,85'lik oranla "diğer mal ve hizmetler" kategorisinde kaydedildi.

Yıllık bazda ise 4 alt grup düşerken, 7 alt grupta artış görüldü. En yüksek yıllık artış %164,78 ile veteriner harcamaları alt grubunda yaşandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2134448/tarimsal-girdi-enflasyonunda-yukselis-suruyor
Etiketler: tarım
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.