Rúben Vezo kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Olympiacos'ta stoper veya sağ bek olarak oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Rúben Vezo kimdir?
Canan Salman
|
19 Nisan 2024, Cuma - 18:46
Rúben Vezo kimdir?

Rúben Miguel Nunes Vezo, 25 Nisan 1994 doğumlu, Portekizli bir profesyonel futbolcudur ve Yunan Süper Lig kulübü Olympiacos'ta stoper veya sağ bek olarak oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Setúbal doğumlu olan Vezo, Cape Verde kökenli bir babadan ve Portekizli bir anneden dünyaya gelmiştir. Futbol kariyerine 11 yaşında yerel Vitória Futebol Clube'nin gençlik akademisinde başlamıştır. 2013-14 sezonunda A takıma yükselmiş ve 18 Ağustos'ta FC Porto'ya karşı oynanan ve 1-3 kaybedilen maçta Primeira Liga'da ilk kez forma giymiştir.

Kısa süre içinde Valencia CF ile dört yıllık bir sözleşme imzalayan Vezo, 2014 yılında La Liga'daki ilk maçına çıkmıştır. İlk golünü ise Dani Parejo'nun serbest vuruşundan attığı bir golle atmış ve bu golle takımına galibiyeti getirmiştir. 2015-16 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yer almıştır.

Granada ve Levante gibi La Liga takımlarında da forma giyen Vezo, Levante'ye 2019 yılında kalıcı olarak transfer olmuş ve burada önemli bir rol oynamıştır. Özellikle Levante'deki performansıyla dikkat çeken Vezo, kulüp tarihinde rekor bir transfer ücretiyle satın alınmıştır.


Olympiacos 1 Şubat 2024'te Vezo, Yunan Süper Lig kulübü Olympiacos'a transfer oldu. Bu transferle birlikte Olympiacos'un Portekizli teknik direktörü Carlos Carvalhal'ın da takımında yer almıştır.

Uluslararası Kariyer Portekiz U21 milli takımında da forma giyen Vezo, 5 Mart 2014'te ilk kez milli formayı giymiş ve 2015 UEFA Avrupa Şampiyonası elemelerinde Makedonya karşısında 2-0 kazanılan maçta 90 dakika forma şansı bulmuştur. Aynı turnuvada Hollanda'ya karşı attığı golle de dikkatleri üzerine çekmiştir.

http://ankaramasasi.com/haber/2134463/rben-vezo-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.