Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar açıklandı!

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar açıklandı. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Kaplan ile birlikte 28’i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin sürmesine hükmedildi.
Afife Kaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 20:02
Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar açıklandı!

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü şüphelisi 28’i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ara karar açıklandı.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda gerçekleşen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı, duruşmanın sanık savunmalarıyla devam edeceğini ve ardından dosyanın ara karar bağlanacağını açıkladı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Mustafa Koç, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, operasyonların yapıldığı tarihte kendi rızasıyla teslim olduğunu ifade etti. Koç, Ayhan Bora Kaplan'ı medyadan tanıdığını ve herhangi bir örgüte üye olmadığını savundu.

Diğer bir tutuklu sanık Mümin Ali Beldek ise suç örgütüne üye olmadığını iddia ederek, yaşadığı deneyimleri paylaştı. Beldek, Ayhan Bora Kaplan ile tanışmasını ve yaşananları detaylandırdı.

Tutuksuz sanık Necdet A.Ç. ise gözaltına alındığı zaman konuyla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını belirtti ancak daha sonra detayları hatırladığını iddia etti. A.Ç., savunmasında şahsın dayak yediğini ve hürriyetinden yoksun bırakıldığını ifade etti.

Mahkeme başkanının sanık Kaplan'a yönelik soruları üzerine, Kaplan ticaret ve güvenlik amacıyla zırhlı araç kullandığını dile getirdi. Tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi.

Duruşma 22 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134470/ayhan-bora-kaplan-davasinda-ara-karar-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.