'BATUHAN A' gemisinin battığı bölgede ceset bulundu

Marmara Denizi'nde batan "BATUHAN A" adlı geminin kayıp mürettebatından birine ait ceset, Karacabey ilçesinin Kurşunlu Mahallesi açıklarında bulundu.
Kaynak: DHA
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 00:26
'BATUHAN A' gemisinin battığı bölgede ceset bulundu

Marmara Denizi'nde, Karacabey ilçesinin Kurşunlu Mahallesi açıklarında, balıkçılar su yüzeyinde cansız bir beden buldu. Cesedin, 15 Şubat'ta batan ‘BATUHAN A’ isimli gemideki kayıp 2 mürettebattan birine ait olup olmadığı araştırılıyor.

Marmara Denizi'nde Karacabey ilçesinin kuzeyinde 4 mil açıkta 15 Şubat'ta batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 2 mürettebatı bulunamazken, olaydan 70 gün sonra geminin battığı bölgede balıkçılar su yüzeyine çıkmış bir ceset buldu.

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekiplerinin sudan çıkardığı ceset, kimliğinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kayıp başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33) ile makine stajyeri Ahmet Atav'ın (22) ailelerinden alınan DNA örneği ile karşılaştırılacak.

Cesedin kimliği DNA testiyle belirlenecek.

2 mürettebatın cenazesi gemide bulundu

Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batıp deniz tabanına düz şekilde oturduğu görülmüştü. Battığı pozisyonla, arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırabildiği değerlendirilen geminin 3 boyutlu modellemesi yapılmıştı.

Sonar cihazlı incelemede kayıp 6 mürettebattan 2'sinin gemi enkazında olduğu tespit edilmişti.

Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafedeki dalışta, kayıp 6 mürettebattan aşçı Zeynep Kılınç'ın (33) cenazesine, olaydan 56 saat sonra ulaşılmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2135305/batuhan-a-gemisinin-battigi-bolgede-ceset-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.