İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama

smailağa heyetinin, Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimlerin kendilerine yeni şeyh olarak belirlediği 'İbrahim Efendi'yi (İbrahim Uslu) tehdit ettiği bildirildi. Cübbeli Ahmet'in açıklamasına göre; Seyfettin İnanç, Uslu'ya "Yukarıdan sizin için ‘Bu işten vazgeçsin. Hükümet yakında Cübbeli’ye operasyon çekecek Hocamız da yanmasın’ diye haber geldi” dedi.
Esra Koçak
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 00:05
İsmailağa Cemaati'nde liderlik kavgası: Cübbeli Ahmet'ten açıklama

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın ölümünün ardından hızla başlayan liderlik kavgası sürüyor.

İsmailağa heyetinin, Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimlerin kendilerine yeni şeyh olarak belirlediği 'İbrahim Efendi'yi (İbrahim Uslu) tehdit ettiği bildirildi. 

Açıklama daha önce Hasan Kılıç tarafından cemaatten kovulan Cübbeli Ahmet'ten geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yaparak gelişmeleri paylaşan Cübbeli Ahmet'in aktarımlarına göre, heyet, İbrahim Uslu'ya "Yukarıdan sizin için ‘Bu işten vazgeçsin. Hükümet yakında Cübbeli’ye operasyon çekecek Hocamız da yanmasın’ diye haber geldi” dedi. Bunun üzerine Uslu, "Bize de daha yukarıdan emir geldi; ihvânı başsız bırakamayız. Siz Fikri Hoca’yı tâyin ederken bize mi sordunuz?" diye karşılık verdi. 

Açıklamasında "hakkı haykıran İbrâhîm Efendi Sellemehullâh Hazretleri’ne tâbi olmaya dâvet ediyoruz" diyen Cübbeli Ahmet, İsmailağa Camii imamı Salih Topçu'nun ilan ettiği isim olan Fikri Doğan'ı FETÖ'nün desteklediğini kaydetti. 

http://ankaramasasi.com/haber/2135307/ismailaga-cemaatinde-liderlik-kavgasi-cubbeli-ahmetten-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.