Erdoğan'dan Netanyahu'ya "Modern firavun" göndermesi

İstanbul'da düzenlenen Kudüs Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Modern firavunları görmek isteyen hiç uzağa gitmesin diyerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze'de yaşanan katliam üzerinden tepkisini sürdürdü.
Onur Çetinkaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 16:13
Erdoğan'dan Netanyahu'ya "Modern firavun" göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da  Kudüs 5. Konferansı'ndan dünyaya seslendi.

7 ayı geride kalan Gazze'de yaşanan katliama değinen Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi.

İsrail hükümetinin Türkiye'yi susturmaya gücünün yetemeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı, tehditlere boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Gazze'de insanlık dramına sebep olan Netanyahu'ya " Gazze kasabı" benzetmesini yineleyen Erdoğan, " Modern dönem firavunlarını görmek isteyenler Filistinlileri katledenleri baksın." dedi.

Avrupa ülkelerine Gazze katliamı üzerinden seslenen Cumhurbaşkanı,  "Amerika'nın Filistin vetosunun dünya beşten büyüktür tezimizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir."ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimleri döneminde, "İsrail ile ticaret ve jet yakıtı satışı yapıldı"  üzerinden iftiralara maruz kaldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e ticaret kısıtlaması uygulayan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. 

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Kürecik'teki radar üssüyle ilgili benzer yalanlara sarıldığını görüyoruz. Bu meseleyi istismar etmeye çalışıyorlar. Kürecik'teki radar merkezinin ülkemizin ve ittifakımızın güvenliği dışında hiçbir devletle ilişkisi, bağı, irtibatı yoktur ve olamaz. " açıklamasını yaptı.


http://ankaramasasi.com/haber/2135544/erdogandan-netanyahuya-modern-firavun-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.