Randal Kolo Muani kimdir?

Ligue 1 kulübü Paris Saint Germain ve Fransa milli takımında oynayan Fransız profesyonel futbolcu Randal Kolo Muani kimdir?
Canan Salman
|
20 Haziran 2024, Perşembe - 14:10
Randal Kolo Muani kimdir?

Randal Kolo Muani, 5 Aralık 1998'de doğmuş Fransız bir profesyonel futbolcudur ve Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain ile Fransa milli takımında forvet olarak oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Nantes Çocukluğunda Kolo Muani, Villepinte, Tremblay ve Torcy gibi birkaç Paris takımında oynadı. Bu dönemde İtalyan takımları Vicenza ve Cremonese ile de antrenmanlara çıktıktan sonra 2015 yılında Nantes'in genç takımına katıldı. 12 Şubat 2017'de Nantes A takımı için ilk kez çağrıldı ve 4 Haziran 2018'de çocukluk kulübü Nantes ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 

Ağustos 2019'da Kolo Muani, Boulogne'a bir sezonluk kiralık anlaşmasıyla katıldı. 30 Ağustos'ta Avranches karşısında Championnat National maçında ilk kez forma giydi ve 21 Şubat 2020'de ilk golünü attı. Boulogne'da 3 gol ve 5 asistlik performansıyla takımının turnuvada üçüncü sırayı almasına katkı sağladı.

Kolo Muani, 2020-21 sezonunda Nantes'e geri döndü ve ilk golünü Brest'e karşı 3-1'lik galibiyette attı. Ligue 1'de 37 maçta 9 gol atarken, kulüp zorlu bir sezon geçirerek yedi yıl aradan sonra Ligue 1'de kalma/play-off maçlarına katıldı. Kolo Muani, bu maçlarda bir gol attı ve Nantes'in küme düşmesini önlemesine yardımcı oldu. Takip eden sezon ise, kulübüyle ilk kupasını, 2021-22 Coupe de France'ı kazandı.

Eintracht Frankfurt 4 Mart 2022'de Bundesliga kulübü Eintracht Frankfurt, Kolo Muani ile Nantes sözleşmesinin sona ermesinden önce ön anlaşma imzaladı. O, kulüple beş yıllık bir sözleşme imzaladı. 26 Ekim 2022'de, ilk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü Marseille karşısında attı ve 1 Kasım'da, Sporting CP'ye karşı deplasmanda 2-1'lik galibiyetin golünü attı, kulübünü Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarına taşıdı.

7 Şubat 2023'te Kolo Muani, DFB-Pokal'da Darmstadt'a karşı oynanan 4-2'lik galibiyette ilk çiftini attı. On bir gün sonra, Bundesliga'da Werder Bremen'e karşı 10. golünü attı. 4 Nisan'da, DFB-Pokal çeyrek finalinde Union Berlin'e karşı 2-0'lık galibiyette 93 saniye içinde iki gol attı. Bundesliga'daki ilk sezonunda, Kolo Muani 15 gol atarak ligde üçüncü en yüksek gol atan oyuncu ve ikinci en yüksek asist yapan oyuncu oldu.

Paris Saint-Germain 1 Eylül 2023'te Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain, Kolo Muani'yi 80 milyon avroluk bir anlaşmayla transfer etti. O, kulüple beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

15 Eylül'de Kolo Muani, PSG formasıyla Nice'a karşı 3-2'lik mağlubiyette yedek olarak sahaya çıktı ve Kylian Mbappé'nin ikinci golüne asist yaptı. Dört gün sonra, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk başlangıcını yaptı. Aynı maçta Gonçalo Ramos'un ikinci golüne asist yaptı. 25 Ekim'de, Kolo Muani, PSG formasıyla ilk Şampiyonlar Ligi golünü AC Milan'a karşı 3-0'lık galibiyette attı.

Milli Takım Kariyeri Kolo Muani, Fransa için genç milli takımlarda mücadele etti. 15 Eylül 2022'de, Kolo Muani Fransa A milli takımı için ilk kez UEFA Uluslar Ligi maçlarına çağrıldı. 16 Kasım 2022'de, Christopher Nkunku'nun sakatlığı nedeniyle yerine Fransa'nın FIFA Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi. 14 Aralık'ta, Kolo Muani Fransa için ilk golünü, yarı final maçında Fas'a karşı attı. O, sırasıyla Richard Morales ve Ebbe Sand'dan sonra Dünya Kupası'nda en hızlı gol atan üçüncü oyuncu olarak 44 saniyede gol attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2143853/randal-kolo-muani-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.