Portekiz'i deviren Gürcistan son 16'da

EURO 2024 F Grubu son maçında Gürcistan, güçlü rakibi Portekiz'i mağlup ederek ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda Son 16 Turu'na kalmayı başardı.
AA
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 00:22
Portekiz'i deviren Gürcistan son 16'da

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu son maçında Gürcistan, grubu lider olarak bitirmeyi garantileyen Portekiz ile karşılaştı. Arena AufSchalke Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Gürcistan, tarihinde ilk kez yer aldığı Avrupa Şampiyonası'nda en iyi üçüncüler arasına girerek bir üst tura yükseldi. 

Portekiz'in ilk iki maçta forma giymeyen oyuncular ağırlıklı kadrosu karşısında erken bir gol bulan Gürcistan, ikinci yarıda da Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı kazanılan penaltıyla farkı ikiye çıkardı. EURO 2024'e Türkiye'ye 3-1 mağlup olarak başlayan, otoritelerin gruptan çıkma şansı tanımadığı Gürcistan, Çekya beraberliğinin ardından Portekiz'i yenerek 4 puanla tur atladı. Portekiz ise 6 puanla gruptan lider olarak çıktı.

Mamardashvılı devleşti

Maça adeta golle başlayan Gürcistan, daha sonra kapalı savunması ile skor avantajını korumaya çalıştı. Portekiz ataklarına direnen Gürcistan, soyunma odasına 1-0 önde girmeyi başardı. İkinci yarıya da iyi başlayan Gürcistan, kazandığı penaltı ile farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda rakibine gol şansı tanımayan Gürcistan, turnuvanın favorilerinden Portekiz'i yenerek tarihi bir zafere imza attı. 

Gürcistan'ın kalecisi Giorgi Mamardashvili, yaptığı kurtarışlarla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144888/portekizi-deviren-gurcistan-son-16da
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.