Adem Bona kimdir?

National Basketball Association (NBA) takımlarından Philadelphia 76ers'ta oynayan Nijeryalı-Türk basketbol oyuncusu Adem Bona kimdir?
Suat Mutlu
|
29 Haziran 2024, Cumartesi - 14:42
Adem Bona kimdir?

Adem Bona, aslen Lagos, Nijerya'da Ikechukwu Stanley Okoro olarak doğdu ve beş çocuğun en küçüğü olarak büyüdü. Orta saha oyuncusu olarak futbol oynayan Bona, uzun boyluluğu nedeniyle basketbola geçiş yaptı. Çoğu zaman sahalarda geçici potalarla ve bazen top olmadan basketbol oynardı. 13 yaşında Türkiye'ye taşınan Bona, ailesini geride bırakarak İstanbul Basket'te kariyerine başladı.

Lise Kariyeri: Bona, kolej kariyerine Prolific Prep'te devam etme kararı alarak 2020 yılında ABD'ye gitti.

Üniversite Kariyeri: California Üniversitesi, Los Angeles (UCLA)'da öğrenci olarak, Bona 2022-23 sezonunda Pac-12 Konferansı'nın en iyi çaylak oyuncusu seçildi. Sezon boyunca çeşitli başarılar elde etti ve 2023 Pac-12 turnuvasında omzunu incitti.

Profesyonel Kariyer: 2023-24 sezonunda UCLA'dan ayrılan Bona, Philadelphia 76ers için oynamaktadır ve Pac-12'de Yılın Savunma Oyuncusu olarak seçilmiştir.

Ulusal Takım Kariyeri

 2019'da Udine'deki FIBA U16 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi beşinci sıraya taşıyan Bona, turnuvada dikkat çeken performansıyla All-Star Beşine seçilmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145318/adem-bona-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.