Bakan Bayraktar’dan elektrik zammı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, EPDK'nın elektrik tarifelerine yaptığı yüzde 38'e varan zam kararının ardından pandemi sonrası emtia ve enerji fiyatlarındaki artışların etkilerini açıkladı. Bayraktar, vatandaşların en az etkilenmesi için devletin sunduğu yaklaşık 291 milyar liralık destekten bahsederek, yeni tarifelerin 1 Temmuz 2024'te yürürlüğe gireceğini belirtti.
Afife Kaya
|
30 Haziran 2024, Pazar - 17:55
Bakan Bayraktar’dan elektrik zammı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik tarifelerine yaptığı yüzde 38'e varan zam kararının ardından açıklamalarda bulundu. Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında pandemi sonrası emtia ve enerji fiyatlarında yaşanan artışların zamda etkili olduğunu belirtti.

Bayraktar, özellikle emtia fiyatlarındaki yükselişin elektrik ve doğal gaz fiyatlarını etkilediğini vurgulayarak, "Zaman zaman soruluyor niye benzin fiyatları Türkiye’de düşmüyor? Çünkü bir başka değişken daha var ürünlerimizde. Yani döviz fiyatı da önemli" dedi.

Elektrik ve doğal gazda devletin sağladığı yaklaşık 291 milyar lira destek olduğunu belirten Bayraktar, vatandaşların en az şekilde etkilenmesi için ellerindeki imkanları seferber ettiklerini ifade etti.

EPDK'nın kararıyla mesken aboneleri için 100 kilovatsaat elektrik tüketimi başına ödenecek tutarın 207,23 TL'ye yükseldiği bilgisi verildi. Yeni tarifelerin 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145429/bakan-bayraktardan-elektrik-zammi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.