Babasını öldürüp, taziyelerini kabul eden sanığa indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis

Bursa'da kız arkadaşı ile evlenmesine karşı çıktığı için tartıştığı babası Mustafa Demirel'i (60) öldürüp, cesedi bulununca gözyaşı dökerek taziyeleri kabul ettiği ortaya çıkan Hakan Demirel (34) 'Üst soya karşı kasten öldürme' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
DHA
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 10:08
Babasını öldürüp, taziyelerini kabul eden sanığa indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis

Olay, 9 Şubat 2023'te Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi'nde meydana geldi.H.D, eşinden ayrıldıktan sonra çalıştığı apartmanın bodrum katında kalan babası Mustafa Demirel'den 3 gün haber alamayınca kardeşi Hakan Demirel’i de yanına alarak eve gitti.

İki kardeş evde babalarının cansız bedeni ile karşılaştı. Tüfekle sırtından vurularak öldürüldüğü belirlenen Mustafa Demirel’in katil ya da katillerinin belirlenmesi için polis çalışma başlattı.

Bina ile çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler olay yerinden parmak izi alıp, Mustafa Demirel'in cep telefonu kayıtlarını inceledi.

Şüpheli olarak oğlu gözaltına alındı

Babasına, "Kredi kartlarının birinde para yok. Diğerindeki altın hesabını bozdurup, paraya çevirip alacağım. Bilgin olsun" yazılı mesaj gönderdiği ve babasının otomobilini kullandığı tespit edilen Hakan Demirel polis tarafından gözaltına aldı.

Emniyetteki ilk ifadesinde, suçsuz olduğunu ve kendisini gereksiz yere sorguladıklarını söyleyen Hakan Demirel, “Müsaade edin, son görevimi yapmam için babamın cenaze törenine katılayım" dedi.

Demirel, babasını akrabalarından bazı kişilerin de öldürmüş olabileceğini öne sürdü.

Göz yaşı döküp taziyeleri kabul etti

Hakan Demirel'in babasının cesedini buldukları gün dikkat çekmemek için evin yanından ayrılmadığı, gözyaşı dökerek polislere 'Babamı kim, neden öldürdü?' diye sorduğu, cep telefonu ile kendisini arayan kişilerden gelen taziyeleri kabul ettiği ortaya çıktı.

“Haberim yokmuş gibi cesedini buldum”


Ancak daha sonra, babasını kaldığı odasında tüfekle öldürdüğünü söyleyen Hakan Demirel suçunu itiraf etti.

Uzun süredir konuştuğu bir kız arkadaşı olduğunu belirten Demirel, çok sevdiğini ve her gün saatlerce konuştuklarını söyledi.

Demirel, 1 hafta önce işten ayrıldığını ve işsiz olduğunu kaydetti.

Babasının yanına gittiğini anlatan Demirel, kız arkadaşıyla evlenmek istediğini söyleyince babasının küfrederek “Ondan sana hayır gelmez, evlenmeyeceksin” dediğini aktardı.

Demirel, bunun üzerine çıkan kavga sırasında evden aldığı tüfekle rastgele ateş ettiğini ifade etti.

Kredi kartlarını alıp ayrıldıktan 30-40 dakika sonra cinayet işlediği belli olmasın diye cep telefonuna mesaj gönderdiğini kaydeden Demirel, babamdan haber alamıyorum diyerek kardeşini yanına alıp haberi yokmuş gibi cesedi bulduğunu belirtti.

“Kimse bana cani gözüyle bakmasın” 

Sanık, karar duruşmasında, vicdan azabı çektiğini de belirterek “Kimse bana cani gözüyle bakmasın” dedi.

Sanık Avukatı Dilan Firik de müvekkilinin, olay günü babasına uzun yıllardır birlikte olduğu kız arkadaşı ile evlenmek istediğini söyleyince, çıkan tartışma neticesinde maktulün öncelikle küfürler ederek, 'O kızla evlenemezsin” dediğine işaret etti.

Tartışmanın büyümesi ile babasının Hakan Demirel’i  demir çubukla yaralayıp  silahını eline aldığını iddia eden Firik, müvekkilinin, babasından silahı alıp, kendisini öldüreceği düşüncesi ile haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini savundu.

İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

'Üstsoya karşı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  yargılanan sanık için karar çıktı.

Mahkeme heyeti, Hakan Demirel'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken herhangi bir indirim yapmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145520/babasini-oldurup-taziyelerini-kabul-eden-saniga-indirimsiz-agirlastirilmis-muebbet-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.