Bakan Yılmaz Tunç'tan Kayseri olaylarına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki çocuk istismarı olayına ilişkin yaptığı açıklamada, şüpheli şahsın tutuklandığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılan provokatif faaliyetlere ve sosyal medya üzerinden yayılan asılsız iddialara yönelik Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldığını ifade etti.
Afife Kaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 22:16
Bakan Yılmaz Tunç'tan Kayseri olaylarına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili olarak da soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Çocuk istismarı olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli şahsın tutuklandığını duyuran Bakan Tunç, çocuk ve ailesinin devletin koruması altında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve bağımsız yargının kanunlar çerçevesinde gereken cezaları uyguladığını ifade etti.

Bakan Yılmaz Tunç, "Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturmalar sürdürülmekte olup, gözaltı kararları verilmektedir" dedi.

Ayrımcılık, ötekileştirme ve nefret dili kullanarak milletin arasına fitne sokmaya çalışanların amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan Bakan Tunç, milletin sağduyulu davranarak ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğine olan inancını dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145598/bakan-yilmaz-tunctan-kayseri-olaylarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.