Joe Biden, adaylıktan çekilmeyi düşünüyor

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimleri yarışından çekilmeyi değerlendiriyor. Üst düzey yetkililer, Biden'ın çekilmesi durumunda yerine geçebilecek en güçlü adayın Başkan Yardımcısı Kamala Harris olduğunu belirtiyor.
Afife Kaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 00:22
Joe Biden, adaylıktan çekilmeyi düşünüyor

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimleri yarışından çekilip çekilmeme konusunda kararsız. Biden'ın müttefikine, yarışa devam edip etmemeyi değerlendirdiğini ifade ettiği öğrenildi. Üst düzey yetkililere göre, Biden'ın çekilmesi durumunda yerine geçebilecek en güçlü aday Başkan Yardımcısı Kamala Harris olacak.

NTV'nin Reuters'dan derlediği bilgilere göre, Biden'ın geçen hafta rakibi Donald Trump'a karşı çıktığı ilk tartışmada sergilediği beceriksiz, tutarsız ve tepki çeken performansı, Demokrat Parti içinde Biden'ın ikinci bir dönem için yeterince uygun olmadığı endişelerine yol açtı.

Seçim Endişesi

Bazı etkili Demokratlar, Harris dışında Biden'a alternatifler ortaya atmış durumda. Bu isimler arasında Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Pensilvanya Valisi Josh Shapiro gibi popüler kabine üyeleri ve Demokrat valiler yer alıyor. Ancak, isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Harris'i geçmenin hayalcilik olduğunu ve neredeyse imkansız olacağını belirtiyor.

En Yüksek Oy Potansiyeli

Kaynaklar, parti adayı olarak gösterilmesi durumunda 59 yaşındaki Harris'in, Biden kampanyası tarafından toplanan parayı devralacağını ve kampanyayı sürdüreceğini ifade ediyor. Harris, tüm alternatifler arasında en yüksek tanınırlığa ve ciddi olarak aday olarak kabul edilebilecek Demokratlar arasında en yüksek oy potansiyeline sahip kişi olarak görülüyor.

Harris'in onay oranları yüzde 40'ın altında seyretse de, Biden kampanyasının vurguladığı son anketlere göre, kendisi ve Başkan Biden'ın, Trump'ı yenme şansları birbirine oldukça yakın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145964/joe-biden-adayliktan-cekilmeyi-dusunuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.