Cevdet Yılmaz: Suç işleyen hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı görecek

Kayseri'de Suriyelilere yönelik saldırılar sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, suç işleyen herkesin hukuk düzeni içinde gereken cezayı alacağını vurguladı. Yılmaz, kimsenin hukukun ve devletin yerine geçerek hareket edemeyeceğini belirterek, provokatif eylemlerin ve nefret söylemlerinin ülkeyi kaosa sürüklemeyeceğini ifade etti.
Afife Kaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 22:37
Cevdet Yılmaz: Suç işleyen hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı görecek

Kayseri'de Suriyelilere yönelik saldırılar sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli bir açıklama geldi. Yılmaz, "Suç işleyen her kim olursa olsun hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı görecektir," dedi.

Kayseri'de son günlerde Suriyeli mültecilere yönelik saldırıların artması, toplumda büyük yankı uyandırdı. Olayların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Suç işleyen her kim olursa olsun hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı görecektir. Hiç kimse kendisini hukukun ve meşru devlet organlarının yerine koyarak hareket etme konumunda değildir. Provakatif amaçlarla ve nefret söylemleriyle sokaklarda ve sosyal medyada ülkemizde kargaşa çıkarmaya, milli politikalarımızı zayıflatmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır."

Cevdet Yılmaz'ın bu açıklaması, toplumda hukukun üstünlüğünün ve devletin otoritesinin korunmasının önemine dikkat çekerken, provokatif eylemlere karşı da net bir duruş sergiledi. Kayseri'deki olaylar ve sonrasındaki gelişmeler, kamuoyunda yakından takip edilmeye devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145602/cevdet-yilmaz-suc-isleyen-hukuk-duzeni-icinde-hak-ettigi-karsiligi-gorecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.