Türkiye'den Suriye'deki olaylara tepki geldi

Dışişleri Bakanlığı, Kayseri'de bir Suriyeli sığınmacının küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasıyla başlayan olayların ardından yaşanan saldırıları kınadı.
Afife Kaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 23:37
Türkiye'den Suriye'deki olaylara tepki geldi

Dışişleri Bakanlığı, Kayseri’de yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, olayların zanlı hakkında devam eden adli süreçlerin ardından meydana geldiğini belirterek, bu durumun sınırların ötesinde provokasyonlara malzeme edilmesini yanlış bulduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabaların ve ilkeli duruşunun her türlü provokasyonun üzerinde olduğunu belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.


Kayseri’de bir Suriyeli sığınmacının küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunması sonrası, Suriyelilere yönelik saldırılar yaşandı. Olaylar sosyal medyada hızla yayılarak kışkırtıcı açıklamalara neden oldu. Yaşanan olaylarda 5 polis yaralanırken, çok sayıda ev ve iş yeri zarar gördü.

Kayseri Valisi ise vatandaşları sükûnete çağırarak, olayların kontrol altına alınması için güvenlik güçlerinin gerekli tedbirleri aldığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145605/turkiyeden-suriyedeki-olaylara-tepki-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.