İki hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararı doğrultusunda Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret ile Ray Sigorta hisselerine geçici olarak kredili işlem yasağı getirdiğini duyurdu.
Afife Kaya
|
02 Temmuz 2024, Salı - 00:10
İki hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararı doğrultusunda Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret ile Ray Sigorta hisselerine geçici bir kredili işlem yasağı getirdiğini duyurdu. 1 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek olan bu önlem, piyasadaki dalgalanmayı kontrol altında tutma amacını taşıyor.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BAYRK.E ve RAYSG.E payları, 2 Temmuz 2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 1 Ağustos 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu tedbirlerin, piyasa istikrarını sağlamak ve spekülatif işlemleri önlemek amacıyla alındığı belirtilirken, yatırımcıların bu süreçte ilgili hisse senetlerine dair dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145606/iki-hisseye-kredili-islem-yasagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.