Emine Erdoğan Koruyucu Ailelerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, daha yaşanabilir ve müreffeh bir geleceğin, sevgi ve şefkat merkezli bir aile yanında güçlenmiş nesiller eliyle inşa edilebileceğini söyledi. Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte 81 ilin 'gönül elçileri' olan vali eşleri ve koruyucu ailelerle buluştu.
AA
|
02 Temmuz 2024, Salı - 17:05
Emine Erdoğan Koruyucu Ailelerle buluştu

Programda konuşan Erdoğan, koruyucu aile hizmetinin 12 yıl önce başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin temelini oluşturduğunu ifade etti.

Koruyucu Aile yanındaki çocuk sayısı 20 kat arttı

Koruma altındaki çocukların 2000'li yılların başında yetersiz bakım şartlarına sahip olduğunu belirten Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukları koğuş tipi yurtlardan alıp sevgi merkezli evlere yerleştirdiğini belirtti.

Koruyucu aile sistemini güçlendirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Gönül Elçileri Projesi sayesinde koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısı 2002'den bu yana 515'ten 10 bin 256'ya yükseldi.

Bu çocukların 1124'ü özel gereksinimli. Ne mutlu ki koruyucu aile kapasitemiz her yıl yaklaşık yüzde 12 oranında artıyor" dedi.

Vali eşlerine övgü

Vali eşlerinin 'gönül elçileri' olarak bu iyilik hareketinin öncüsü olduğunu belirten Erdoğan, illerde koruma altındaki çocukları koruyucu ailelerle buluşturmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

“Gönül kapılarını evlatlarımıza açan ailelerimizin yüklerini biz de sırtlanacağız.” diyen Erdoğan, en fazla koruyucu aileye sahip olan ve bugün ödül alacak Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini tebrik etti.

Aile Kurumunun Önemi

Emine Erdoğan, konuşmasında aile kurumunun önemine de dikkat çekti. Aileyi, güçlü yarınların, barış ve huzur dolu bir dünyanın teminatı olarak niteleyen Erdoğan, daha yaşanabilir ve müreffeh bir geleceğin, sevgi ve şefkat merkezli bir aile yanında güçlenmiş nesiller eliyle inşa edilebileceğini vurguladı. Erdoğan, “Küresel ifsat akımları aile kurumunu ve çocuklarımızı hedef alırken, hepimiz bu en değerli kaleyi savunmalıyız" ifadelerini kullandı.

Gönül Elçileri sınırları aştı

Erdoğan, Gönül Elçileri Projesi'nin küresel bir model haline gelmesi gerektiğini belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

Gazze'de refakatsiz kalan, ailesini kaybeden çocuk sayısının en az 17 bin olduğu yönündeki bilgilere dikkati çeken Erdoğan,  Gazze'nin altının çocuk mezarlığı, üstünün ise dünyanın en büyük yetimhanesine döndüğünü dile getirdi.

Plaket verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile koruyucu anne Aylin Bilekli ve koruyucu aile yanında yetişmiş Melih Kubanç da birer konuşma yaptı.

Emine Erdoğan program çerçevesinde, koruyucu ailelik çalışmalarıyla öne çıkan Kayseri, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin valilerinin eşlerine birer plaket verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145740/emine-erdogan-koruyucu-ailelerle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.