Nicolas Seiwald kimdir?

Bundesliga kulübü RB Leipzig ve Avusturya milli takımında defansif orta saha oyuncusu olarak oynayan Avusturyalı profesyonel futbolcu Nicolas Seiwald kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 17:21
Nicolas Seiwald kimdir?

Nicolas Seiwald, 4 Mayıs 2001 doğumlu, Bundesliga ekibi RB Leipzig ve Avusturya milli takımında defansif orta saha oyuncusu olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

FC Red Bull Salzburg ve FC Liefering Seiwald, kariyerine 2009 yılında FC Red Bull Salzburg'un genç akademisinde başladı. Profesyonel debutunu 24 Mayıs 2019'da Red Bull Salzburg'un pilot takımı Liefering formasıyla WSG Wattens'a karşı oynayarak gerçekleştirdi. Seiwald, ligdeki ilk maçına ise 21 Kasım 2020'de SK Sturm Graz'a karşı oynanan ve başlangıç 11'inde yer aldığı maçta çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde İlk Gol 11 Ekim 2022'de, Dinamo Zagreb ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında ilk golünü atarak takımına 1-1'lik beraberlik getirdi. Bu gol, Seiwald'ın Avrupa sahnesindeki yeteneklerini sergilemesine olanak tanıdı.

RB Leipzig'e Transfer 26 Şubat 2023'te, Seiwald, 2023-24 sezonu için Alman Bundesliga ekibi RB Leipzig'e transfer oldu. Alman kulübü ile beş yıllık bir sözleşme imzalayan genç yetenek, yeni kulübünde de başarılı performansını sürdürmeyi hedefliyor.

Uluslararası Kariyer

Avusturya Milli Takımı Avusturya'nın çeşitli genç milli takımlarında forma giyen Seiwald, 12 Kasım 2021'de İsrail'e karşı oynanan Dünya Kupası eleme maçında Avusturya A milli takımında ilk kez sahaya çıktı. Genç yaşına rağmen milli takımda gösterdiği performansla dikkat çeken Seiwald, gelecekte Avusturya'nın önemli oyuncularından biri olma yolunda ilerliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146140/nicolas-seiwald-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.