Özgür Özel'den 'Madımak' açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas'taki Madımak Oteli faciasını anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Madımak'ın bir utanç müzesine dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Özel, bu mekanın bilim ve kültür düşmanlığının simgesi olarak kalması gerektiğini belirtirken, gelecekteki 2 Temmuz'larda buranın açılışını yapmayı taahhüt etti.
Afife Kaya
|
02 Temmuz 2024, Salı - 20:30
Özgür Özel'den 'Madımak' açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sivas'ta düzenlenen anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Madımak Oteli'nin bir utanç müzesine dönüştürülmesi çağrısında bulundu. Özel, "Bugün burada Madımak Katliamı'nı unutturmamak için toplandık. Bu acıyı her yıl taze tutmak, insanlık suçu olarak nitelendirmek ve zaman aşımına uğratmamak için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Madımak'ta 1993 yılında yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anma yürüyüşüne katılan Özel, "Madımak Utanç Müzesi'nin açılışını bizzat yapacağım. Burası, insanlığa karşı işlenmiş suçların hatırlatılacağı bir merkez olacak. Bu yerde yaşananlar, bilim ve kültür düşmanlığının simgesi olarak kalacak" diye konuştu.

Özel, son olarak, adalet mücadelesinin sadece Madımak için değil, Türkiye genelindeki haksızlıkların da simgesi olduğunu vurgulayarak, "Madımak'ta adalet arayan herkesin yanında olacağız ve bu mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145770/ozgur-ozelden-madimak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.