Dairede ölüme terk edilmiş onlarca kedi bulundu

İstanbul Şişli'de yaşanan trajik olayda, İzzetpaşa Mahallesi'nde bir depoda kötü koku şikayetleri üzerine yapılan incelemede, 85 kedinin ölüme terk edildiği ortaya çıktı.
Afife Kaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 22:35
Dairede ölüme terk edilmiş onlarca kedi bulundu

İstanbul Şişli İzzetpaşa Mahallesi'nde yaşanan şok edici olayda, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, bir depoda ölüme terk edilmiş 85 kedi buldu. Mahalle sakinlerinin kötü koku şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler, depoda istiflenmiş kedilere rastladı.

Olay, 25 Haziran'da meydana geldi. Mahalle sakinlerinin belediyeye yaptığı ihbar sonucunda ekipler, depoda kedi kokuşlarını bulduklarında şoke oldular. İçeri giren veteriner ekipleri, kedilerin son derece kötü şartlarda bakıldığını ve çoğunun hastalıklı olduğunu belirledi.

Şişli Belediyesi Veteriner İşleri görevlileri tarafından muhafaza altına alınan kediler, tedavi ve bakım süreçlerine alındı. Veteriner kontrolleri sırasında, kedilerin ciddi bakım ihmaline uğradığı ve hastalıklarının tedavi edilmediği tespit edildi.

Olayın sorumlusu olarak belirlenen T.K. ve kızı G.B.'ye, Hayvanları Koruma Kanunu gereğince ciddi idari yaptırımlar uygulandı. HAYDİ polisi, G.B.'ye toplamda 613 bin 360 lira tutarında ceza kesildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146144/dairede-olume-terk-edilmis-onlarca-kedi-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.