Netanyahu Biden ile telefonda görüştü, savaşa devam mesajı verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki saldırılar konusunda "hedeflerine ulaşıncaya kadar" devam edeceklerini vurguladı. Netanyahu ayrıca Biden'ı 4 Temmuz Bağımsızlık Günü dolayısıyla tebrik etti ve Tel Aviv ile Hamas arasındaki esir takası müzakereleri için İsrail'den heyet gönderme kararı aldıklarını bildirdi.
Kaynak: AA
|
05 Temmuz 2024, Cuma - 00:02
Netanyahu Biden ile telefonda görüştü, savaşa devam mesajı verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki saldırılar hakkında önemli mesajlar verdi. Netanyahu, görüşmede Biden'a İsrail'in "hedeflerine ulaşıncaya kadar" saldırılara devam edeceğini iletti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu ayrıca Biden'ı "4 Temmuz Bağımsızlık Günü" dolayısıyla tebrik etti.

Netanyahu, Biden'a Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası müzakereleri için İsrail'den bir heyet gönderme kararı hakkında bilgi verdi. İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın dünkü açıklamasına göre, müzakerelerde arabuluculuk yapan taraflar, Hamas'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı İsrailli müzakere ekibine iletti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın esir yakınlarıyla yaptığı görüşmede, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasına "her zamankinden daha yakın olduğunu" ifade ettiği belirtildi.

Netanyahu'nun Hamas'ın yanıtını ele almak üzere bugün Güvenlik Kabinesi'ni toplayacağı bildirildi. İsrail basını ise Netanyahu'nun, Tel Aviv ile Hamas arasında yapılacak müzakerelere İsrail'den bir heyet gönderme kararı aldığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146172/netanyahu-biden-ile-telefonda-gorustu-savasa-devam-mesaji-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.