Türkkan: "sosyal medya düzenlemesi Türkiye'yi karanlığa sürükler"

Ankara Masası
|
03 Haziran 2020, Çarşamba - 19:48
Türkkan: "sosyal medya düzenlemesi Türkiye'yi karanlığa sürükler"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türkkan yapılması planlanan sosyal medya düzenlemesine karşı çıkarak, "Sosyal medya, toplumun kısmen nefes aldığı, görüşlerini dile getirdiği tek alan olarak kaldı. Bu alanı kontrol altına almak için yapılan her türlü girişim 'Türkiye'yi demokrasi liginden biraz daha uzaklaştırmak' demektir" dedi.

İyi Parti Grup Başkanvekili Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki sosyal medya tartışmasını değerlendirdi.

Türkkan, "Toplumun kısmen nefes aldığı, görüşlerini dile getirdiği tek alan kaldı, o da sosyal medyadır. Bu alanı kontrol altına almak için yapılan her türlü girişim 'Türkiye'yi demokrasi liginden biraz daha uzaklaştırmak' demektir.  Böyle bir yasa çıkarmak Türkiye'yi karanlıklara ve girdaba sürüklemektir. Bunu kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Cezaevlerindeki gazeteciler

Türkkan'ın gündeminde cezaevlerindeki gazeteciler de vardı. Türkiye Gazeteciler Sendikasının verilerine göre şu anda Türkiye'de 86 gazetecinin cezaevinde olduğunu dile getiren Türkkan, "Bu mu demokrasi? Bakın, basına mayıs ayında İYİ Parti cezası verildi. RTÜK, Sayın Meral Akşener’in yayın konuğu olduğu Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın kullandığı bazı ifadeler nedeni ile Habertürk'e üst sınırdan idari para cezası kesti. Bu cezanın ardından İYİ Parti’nin 19 Mayıs reklam filmi yayınlanmadı. Bu ülkede demokrasi olduğundan bahsedenlerin, 18 yıllık AK Parti iktidarı ile demokrasinin ve özgürlüklerinin kazanıldığını söyleyenlerin bu değerlendirmeleri de dikkate almalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/22315/turkkan-sosyal-medya-duzenlemesi-turkiyeyi-karanliga-surukler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.