Murat Köse'den Mansur Yavaş'ın Meclis üyelerine yönelik tavrına kınama

Murat Köse Mansur Yavaş'a, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına ilişkin sorumluluklarını hatırlattı.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2020, Salı - 14:53
Murat Köse'den Mansur Yavaş'ın Meclis üyelerine yönelik tavrına kınama

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bir önceki Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında, Meclis üyelerinin hakarete uğradığını, tehdit edildiğini ve fiziksel temas sağlandığını belirterek, “Sayın başkanım sizin ve Büyükşehir yönetiminin  bu konuda  bir yaptırım uygulamasını, bir soruşturma açmasını isterdim” dedi.

Köse, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında, Mansur Yavaş’a, oturumu yönetme, tartışmaları yatıştırma ve Meclis üyelerine dışarıdan müdahaleyi önleme noktasında eleştiriler yöneltti.  

“TEHDİDE ŞAHİT OLANLAR VAR”

Kürsü dokunulmazlığı olduğunu ve Meclis üyelerinin kürsüde düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerektiğini belirten Köse, “Güvenlik görevlilerinden  bir tanesi sizin korumanız mı görevli mi bilmiyoruz. Bir daha kürsüye çıkmayacaksın, bir daha Keçiören’e girmeyeceksin ve arka arkaya 5-6 cümleyi kurduğunu gördük, duyduk. Ve buna şahit meclis üyeleri arkadaşımız var.” şeklinde konuştu.

Köse, 50 kişilik bir grubun dışarıda beklediğini, kendisinin de bunu görerek tespit ettiğini dile getirdi.

Murat Köse, bundan büyük rahatsızlık duyduklarını vurguladı.

“KÜRSÜ OLMASAYDI FİZİKSEL OLARAK MÜDAHALE EDECEKTİNİZ”

Güvenlik gerekçesiyle Meclis Toplantısına devam edilemeyeceğini bizzat ilettiğini hatırlatan Köse, Mansur Yavaş’a şöyle seslendi:

“Siz de ön sırada oturuyordunuz. Siz de dediniz ki onları göndereceğiz dediniz. Peki meclis devam etsin dediniz. Arkamızdan gelen başka bir meclis üyesi arkadaşımız size hitap etti ve bu arada biz de oturduğunuz yerden yürüyoruz. Yürürken konuşuyoruz. Dururken konuşmuyoruz, durmadık bile. Videonun kayıtları var. Arkadaşlarımız dedi ki size, ‘yani o zaman gönderin’ dedi. Arkasından ‘siz Büyükşehir belediye başkanı değil misiniz’ derken siz yerinizden kalktınız. Ve siz arkadaşımıza doğru bir harekette bulundunuz. Yani kürsü olmasaydı fiziksel olarak müdahale edecektiniz.”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanvekili Köse, Mamak Belediye Meclis Üyesi Erhan Sarıgöl’ün kesinlikle Mansur Yavaş’ın üzerine yürümediğini, tam tersine güvenlik görevlisi tarafından itildiğini anlattı.

Belediye Meclis üyelerine yönelik tavrı “üzücü” olarak niteleyen Köse şöyle devam etti:

“GAYRİMEŞRU, KİM OLDUĞU BİLİNMEYEN İNSANLAR OLDUĞU SÖYLENİYOR”

“Sizin bu kadar sinirlenmenizi gerektiren bir şey yoktu ortada tam tersine sizin orada oturmayarak  olaya müdahale ederek o insanları kontrol etmeniz gerekirdi. Hatta o insanlarla ilgili- kimse o insanlar- ASKİ’den olduğu söyleniyor. Başka türlü tanımadığımız ‘güvenlik’ tırnak içinde söyleniyor. Sonradan duyduk, gayrimeşru  belki de piyasadan kimse kim olduğu bilinmeyen insanlar olduğu söyleniyor. Sizin bunların hepsini kontrol etmeniz lazımdı. Yani buranın güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır . Ben Mamak’ta böyle bir şey yaşansa yerimde oturamam. Önce onları tespit ederim, yakalatırım. Neyse yargıya, güvenliğe  teslim ederim. Siz böyle bir şey yapmadınız."

"OLAYLARA SEBEP OLAN, MÜSAADE EDEN, KARIŞAN KİM VARSA KINIYORUM"

Murat Köse, bir daha benzer olayların tekrarlanmaması için önlem alınmasını istediğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: “Asla fiziksel müdahale asla kimsenin böyle bir şeye hakkı yoktur. Ben o gece yaşanan olaylardan dolayı sebep olan, müsaade eden, izin veren o olaya karışan kim varsa kınıyorum. Gerçekten çok üzücü olaylardı ve Sayın başkanım ve Büyükşehir yönetiminin  bu konuda  bir yaptırım uygulamasını, bir soruşturma açmasını isterim. İsterdim yani bugüne kadar.”

http://ankaramasasi.com/haber/60462/murat-koseden-mansur-yavasin-meclis-uyelerine-yonelik-tavrina-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.