Ankaralıların Kuğulu Park isyanı

Ankara'nın simgelerinden olan Kuğulu Park'taki ağaçların son görüntüsü vatandaşı isyan ettirdi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Çankaya Belediyesi'ni hedef aldı.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2021, Çarşamba - 09:27
Ankaralıların Kuğulu Park isyanı

Çankaya'da eski tartışma yeniden alevlendi!

İlçedeki Kuğulu Park son görüntüsüyle üzdü. Parkın orta kesiminde bulunan ağaçların kuruduğu görüldü. Başkent'in simgelerinden olan parktaki bu durum vatandaşları adeta isyan ettirdi. Ağaçların yanlış budama sonucu kuruduğu iddia edilirken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz yıl da benzer bir tartışma yaşanmış, eleştiriler üzerine açıklama yapan Çankaya Belediyesi, 'biyolojik ömrünü dolduran ve sert zeminde bulunduğu için kurumak üzere olan bazı ağaçların budamaya rağmen kurtarılamadığını' açıklamıştı. Bazı ağaçların ise budama sonrası yeşillendiği belirtilmişti. 

Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

2017 yılı Ağustos ayında, biri ağır 3 kişinin yaralanmasına sebep olan park içindeki bir ağacın devrilmesinin ardından Orman Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan budama işlemleri için izin alınmıştır. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin Parkta yaptığı incelemede bazı ağaçların kuruduğu ve bazılarının da kurumak üzere olduğu tespit edilmiştir. Alınan izinler üzerine ağaçların kurtarılması amacıyla budama yapılmıştır. Biyolojik ömrünü dolduran ve sert zeminde bulunduğu için kurumak üzere olan bazı ağaçlar budamaya rağmen kurtarılamamıştır.

"Kuğulu'daki ağaçlar budama sonrası yeşillendi" 

Kuğulu Park’ta yapılan budamadan sonra parkın uzantısında bulunan Polonya Büyükelçiliği de aynı tarihlerde bahçesindeki ağaçları budamıştır. Yapılan budamalardan sonra ağaçların canlandığı ve daha yeşil bir hal aldığı görülmüştür. Kuğulu Park’taki ağaçlar budama işleminden sonra daha da gençleşmiş ve yeşillenmiştir. Ayrıca parkta can güvenliğini tehdit eden bir durum kalmamıştır.





http://ankaramasasi.com/haber/961018/ankaralilarin-kugulu-park-isyani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.