Mustafa Hasgül'den Kuğulu Park açıklaması

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, yeniden tartışma konusu olan Kuğulu Park'taki kuruyan ağaçlarla ilgili Çankaya Belediyesi'ni suçladı. Hasgül, ağaçların daha sağlıklı olması için başlatılan budama çalışmalarında yanlış teknik kullanıldığını savundu.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2021, Çarşamba - 10:57
Mustafa Hasgül'den Kuğulu Park açıklaması

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kuğulu Park'taki ağaçların son hali eski bir tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Ağustos 2017'de biri ağır 3 kişinin yaralanmasına sebep olan park içindeki bir ağacın devrilmesinin ardından budama çalışması için izin alan belediye, bazı ağaçların 'biyolojik ömrünü dolduran ve sert zeminde bulunduğu için kurumak üzere olan bazı ağaçların budamaya rağmen kurtarılamadığını' açıklamıştı. 

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, tartışmaları yeniden gündeme gelmesi ardından Ankara Masası'na konuştu. 

"Ağaçlar katledilmiş gözüküyor "   

Bunun bir ağaç katliamı olduğunu savunan Hasgül, "2017-2018 yıllarında yapılan bir uygulama... O zaman yıldırım düşmesi sonucu orada bir olay yaşanmıştı. O olaya istinaden yaşlı ağaçları budayarak daha sağlıklı bir duruma getirelim diye bir şeye başladılar. Ancak gördüğümüz kadarıyla işin ehli olmayan kişiler tarafından uygun bir teknikle yapılmamış. Maalesef oradaki ağaçlar katledilmiş gözüküyor. 3 yıl geçmesine rağmen ağaçlarda gözle görülen bir gelişme de yok. Adeta kurumuş vaziyette. Burada bir ağaç katliamı yapılmış". dedi. 


"Simge olmuş bir yer"

Hükümeti liyakat üzerinden eleştirenlerin 6 tane ağacı yanlış teknikler kullanarak kurutmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayan Hasgül, "Bir de Kuğulu Park hem Kavaklıdere'ye ismini veren hem de Çankaya'nın en önemli mesire alanlarından bir tanesi. Önemli bir park, simge olmuş bir yer. Bu halde olması gerçekten çok üzüntü verici." şeklinde konuştu.  

"İkiyüzlülük sergileniyor"

"Çankayalı vatandaşların, yanlışa yanlış demelerinin zamanının geldiğine inanıyorum." diyen Hasgül, "Çok basitçe çözülecek işlerde bile vurdumduymaz bir tavır sergilenerek iş yapılması kabul edilemez. Bunun onda birini AK Partili bir belediye yapsa kıyamet kopardı, yer yerinden oynadıydı. Ama kendi içlerinde öyle bir mekanizmaları var ki, yapılanları hemen ne kadar fecaat bir durum oluştursa da hemen sümen altı edebilecek kapasiteleri var. Aslında ikiyüzlülük sergileniyor burada. Biz bunu tabi ki kabul etmiyoruz. Vicdanlarımız sızlıyor, üzülüyoruz. Bu saatten sonra orayla ilgili yapılacak bir şey de gözükmüyor. Çünkü onlar büyüseydi, yeşerseydi zaten yeşerirdi." diye ekledi.


http://ankaramasasi.com/haber/961336/mustafa-hasgulden-kugulu-park-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.