Alper Taşdelen'den Kuğulu Park açıklaması

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kuğulu Park'ta yaşından dolayı yoğun çürümeye maruz kalan 9 kavak ağacı yerine yeni dikim yapılacağını belirtti.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2021, Çarşamba - 16:00
Alper Taşdelen'den Kuğulu Park açıklaması

Ankara Masası'nın "Kuğulu Park'taki ağaçlar kurudu" başlığı ile servis ettiği haber ses getirdi.

Başkent'in simgelerinden olan Kuğulu Park'taki kurumuş ağaç tartışması ardından gözlerin çevrildiği Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den ilk açıklama geldi.

Taşdelen, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Kuğulupark’ta 2017 yılında yaşından dolayı çürüyen 2 kavak ağacının devrilmesi sonucu 2 kişinin yaralandığını hatırlattı. 

(AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül, Kuğulu Park'ta çekilen bir fotoğrafını paylaşarak "Ankara’mızın Çankaya’mızın göz bebeği Kuğulupark’taki yıllanmış ağaçlar hatalı budama sonucu tamamen kurumuş durumda .. Soruyoruz Sn. Başkan Alper Taşdelen'e bu işin sorumlusu kim ?" dedi) 

"43 ağaçtan 9'u kurtarılamadı"

Bunun üzerine parkta yapılan incelemelerde 43 ağacın yaşından dolayı çürüdüğünün ve bu ağaçların yaşaması için budanması gerektiğinin tespit edildiğini belirten Taşdelen, "Koruma Kurulu’nun uygun görüşü ile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri parkta tespitleri yapmış ve yaşından dolayı çürüme ve devrilme riski bulunan 43 ağaç 2017 yılında budanmıştır. 34 ağaç bu işlemle tekrar hayat bulmuştur. Yaşından dolayı yoğun çürümeye maruz kalan 9 kavak ise geri döndürülememiştir." dedi. 

9 kavak ağacının yerine, parkın ekosistemine uygun yeni ağaçlar dikilmesi için Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alındığına ve yeni ağaçların önümüzdeki günlerde dikileceğine dikkat çeken Taşdelen, şöyle devam etti:

"Kuğulupark canımızdır. Bu 9 kavağın da kurtarılmasını en çok ben isterdim. Ancak 85 ile 100 yaş aralığında olan 9 kavak ağacı yaşlarından dolayı kaldıkları yoğun çürüme sonucu ömrünü doldurmuştur. Yerlerine dikeceğimiz yeni ağaçlar Kuğulupark’ta hayat bulacaktır."

http://ankaramasasi.com/haber/961549/alper-tasdelenden-kugulu-park-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.