Temel Karamollaoğlu'ndan 'dolar' tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Türkiye belirsiz bir uçuruma doğru gidiyor. Maliye bakanı şu an yapılan hiçbir işten memnun değil. N'oldu Maliye Bakanı'na” dedi.
Zeliha Demirci
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 15:06
Temel Karamollaoğlu'ndan 'dolar' tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Ne diyeceğimizi şaşırdık. Artık fiyatlar aydan aya, haftadan haftaya değişmiyor, günden güne bile tutturmak mümkün olmuyor. Evvelsi gün pusula şaştı. 13 buçuğu gördü. Bu akıl alır bir değişiklik değil. Sayın Cumhurbaşkanı da bunun farkına vardığı için bu konuyu tamamen bıraktı. ‘Bize karşı bir savaş ilan edildi. Bu ekonomik savaşta sonuna kadar direneceğiz’ diyor. Nasıl direneceksiniz? Şimdi Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızı düzelteceğiz, milyarlar akacak, Amerika’ya karşı Avrupa’ya karşı da cesur bir şekilde mücadele edeceğiz. O da yetmiyor bir de bize karşı. Biz ne yapıyoruz ki muhalefet olarak. Muhalefet olarak bizler sadece bugünkü gidişattan duyduğumuz endişeyi dile getiriyoruz. Biz insanımızın haline tercüman olmaya çalışıyoruz. Bingöl’den Edirne’ye, Samsun’dan Hatay’a kadar herkes, Türkiye’nin göbeğindeki Ankara’nın civarındaki illerdeki insanlar da aynı sıkıntıyı çekiyor. Burada da dolar 13.50’yi vurdu, diğer illerde de… Türkiye belirsiz bir uçuruma doğru gidiyor." dedi.

Doların hızlı yükselişine değinen Karamollaoğlu şöyle devam etti: 

"Bir problemi çözmenin, düzeltmenin yolu önce onu anlamaktan geçer. Sonra o işi bilen uzmanları iş başına getirip onlardan yararlanmaktan geçer. Siz uzmanları uzaklaştıracaksınız. Kimsenin gözünden kaçmamış, Sayın Cumhurbaşkanını grupta herkes alkışlıyor ama maliye bakanının eli kıpırdamıyor. Ne oldu Maliye Bakanı'na? Maliye Bakanı şu an yapılan hiçbir işten memnun değil. Adı üstünde maliye bakanı, bırak gitsin bırakmıyor. Ver o zaman görevi halletsin onu da vermiyor. Böyle bir mantıkla ülke yönetilmez.

Son iki ayda sadece Türk lirasının nasıl yol izlediğini hatırlatmak bakımından bir hatırlatmada bulunacağım. Dolar 6 liradan 7'ye 16 ayda çıkmış. 7'den 8'e de 27 ay… Yani yaklaşık 2 buçuk yıla yakın bir süre geçmiş. Ondan sonra kim gaza bastıysa basmış 8'den 9'a 11 buçuk ayda, 9'dan 10 liraya 1 ayda, 10'dan 11'e 6 günde çıkmış. Ondan sonra ipin ucu kaçmış. Artık saatler etkili oluyor. Son olarak da 13 buçuğu buldu. Şimdi biraz geriledi. Problemi anlamamakta ısrarlılar."

http://ankaramasasi.com/haber/1136227/temel-karamollaoglundan-dolar-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.